maandag, 29 december 2014 23:21

‘Je bent een Schiedammer als’ genomineerd voor de Geschiedenis Online prijs

Breng uw stem uit op de Facebookpagina 'Je bent een Schiedammer als' en laat Nederland weten hoe bijzonder Schiedam is! Ga naar http://www.geschiedenisonlineprijs.nl/ en stem op 'Je bent een Schiedammer als'. Via e-mail ontvangt u een bevestiging van uw stem. Klik de link in de bevestigingsmail aan, om de stem geldig te maken.

 

Over 'Je bent een Schiedammer als'
Sinds 3 februari 2013 laat een enthousiast team, van zes trotse (ex)Schiedammers, de schoonheid van Schiedam dagelijks zien in maximaal drie berichten per dag. Hiervoor maakt de redactie gebruik van foto's uit het eigen archief, foto's van onze volgers en van de Beeldbank van het Gemeentearchief Schiedam. Op deze manier levert ' Je bent een Schiedammer als' een bijdrage aan de positieve beeldvorming van onze prachtige, historische stad.

Inmiddels heeft de pagina meer dan 6.500 volgers uit de gehele wereld en bereiken berichten tussen de 6.000 en 20.000 personen, die dagelijks genieten van al het moois dat Schiedam te bieden heeft. De steun van diverse instellingen, het gevarieerde evenementenaanbod van Schiedam en enthousiaste volgers van de pagina dragen bij aan het succes van de pagina, want samen zetten we Schiedam op de kaart!

Over de Geschiedenis Online Prijs
De Geschiedenis Online Prijs is in het leven geroepen om uiting te kunnen geven aan de waardering voor een goed toegankelijke historische website of app. Daarnaast willen de organisatoren met het uitreiken van deze prijs online geschiedenis stimuleren.

Een vakjury onder leiding van juryvoorzitter Maarten van Rossum reikt de prijs uit voor beste geschiedenisapp of –website. Hiervoor wordt een shortlist samengesteld van 10 genomineerden.

Daarnaast is er de Geschiedenis Online Publieksprijs voor de website of app met de meeste aantal stemmen. Alle aangemelde sites komen in aanmerking voor deze prijs. De winnaar van de eerste prijs ontvangt een bedrag van € 1250,-. De nummers 2 en 3 ontvangen een bedrag van respectievelijk € 750,- en €500,-.

In het verleden heeft de redactie van JBESA al eens gesproken over het uitbrengen van een publicatie voor onze volgers. Het winnen van de prijs zou het begin kunnen zijn voor de realisatie van deze wens.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws