dinsdag, 03 februari 2015 17:55

‘Schiedammers maken…’ thema in 2016

Burgemeester en wethouders hebben vandaag besloten dat 'Schiedammers maken...' het thema wordt tijdens het themajaar 2016. Veel Schiedammers maken immers prachtige dingen met hun handen, ze maken muziek op instrumenten of ze verdienen hun geld in de maak-industrie. Iedereen kan zelf invulling geven aan dit thema. Zo kan de hele stad meedoen.

In november 2014 dacht een groep van meer dan vijftig Schiedammers in het kader van SchiedamsDoen na over het jaarthema van 2016. Gezocht werd naar een thema dat ondernemen, ontmoeten en verbinden combineert. Uit een aantal mogelijkheden viel de keus op het thema 'Schiedammers maken...'. Het college neemt dit advies over.

Veel mensen in Schiedam werken immers in de maak-industrie, waarin bijzondere (half)fabrikaten worden gemaakt die onder meer via de maritieme industrie de hele wereld over gaan. Daarnaast maken Schiedammers prachtige ambachtelijke producten met hun handen, van kunst tot jenever, van muziek tot meubelen. Dat in Schiedam veel wordt gemaakt, kwam duidelijk naar voren tijdens de tentoonstelling Werkers van Schiedam van fotograaf Jan van der Ploeg. Hij liet tijdens Fotofestival Schiedam in oktober portretten van een groot aantal Schiedammers zien, die vol trots iets maken.

Nu het thema bekend is, zal nog voor de zomer een werkgroep worden gevormd en worden ambassadeurs geworven. In het najaar van 2015 starten de voorbereidingen voor het themajaar 2016.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws