woensdag, 23 december 2015 23:47

100-jarig woonwarenhuis Het Waaigat zoekt verhalen

Vrijdag 18 december bestond woonwarenhuis Het Waaigat aan de Markt in Vlaardingen 100 jaar. De eigenaren van de winkel, de familie Groen, zijn op zoek naar verhalen of herinneringen van de afgelopen 100 jaar en willen daar mogelijk een boekje van maken als er voldoende reacties binnenkomen.

Het begon allemaal in 1915 met een timmermanswerkplaats, opgericht door Daan van Heusden, overgrootvader van de huidige eigenaren. Na zijn overlijden in 1918 zette de weduwe Van Heusden met zes kinderen de zaak voort als Winkel in Behangselpapieren. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer. En is de zaak uitgegroeid van enkele vierkante meters tot ruim 1700 m2 winkeloppervlak verdeeld over 4 etages, met van alles op het gebied van wonen, slapen en ook bijzondere cadeaus. De zaak is een waar Vlaardings icoon, gesitueerd op een zichtlocatie op een van de mooiste plekken van Vlaardingen, aan de historische Markt.

Het 100-jarige Waaigat is nu op zoek naar verhalen of herinneringen van de afgelopen eeuw rond de winkel of de familie van Heusden. Is er ooit iets op een spectaculaire wijze uw huishouden binnen gekomen? Hebt u een leuke oude foto of een bijzondere herinnering? Sander Groen van Het Waaigat: “We zijn heel benieuwd naar verhalen over de zaak of de familie. Schiet u iets te binnen, klim in de pen! Wie weet zijn er genoeg leuke verhalen voor een klein boekje als herinnering aan het 100 jarig bestaan. Mail uw reactie alstublieft aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inleveren op papier in de winkel of opsturen mag uiteraard ook: Het Waaigat, Markt 57, 3131CR Vlaardingen. We kijken uit naar de reacties.”

100-jarig woonwarenhuis Het Waaigat zoekt verhalen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws