zaterdag, 30 juli 2016 21:53

100 jarige Adam Mensware Schiedam failliet

Schiedam - In april van dit jaar maakte PopUpTv nog een nieuwsreportage dat Adam Herenmode op de Hoogstraat dit jaar groots haar 100 jarig bestaan zou gaan vieren. Zo ver komt het echter niet: het bedrijf is failliet en een groot deel van het personeel is ontslagen en wordt vervangen door uitzendkrachten.

In onze reportage van april meldde Sjaak van Noord van Adam Mensware nog vol trots dat het bedrijf met meer dan 140 vestigingen in Europa, ooit is begonnen in Schiedam door mevrouw Janssen. Adam is onderdeel van het failliete concern McGregor. Dat concern maakt een doorstart onder de naam Doniger Fashion Group en neemt hierbij afscheid van tweehonderd medewerkers. Het gaat om de oudste werknemers met veel dienstjaren, die daarom te duur zijn voor het bedrijf. Het bedrijf wordt overgenomen door twee (oud-)managers van McGregor. Volgens het AD zijn een aantal medewerkers afgelopen woensdag zelfs per email ontslagen. De nieuwe eigenaren willen de kledingmerken houden, maar het winkelbedrijf verkopen.

We hebben over de winkel in Schiedam uit betrouwbare bron vernomen dat Sjaak van Noord mag blijven en het de bedoeling is dat de winkel aan de Hoogstraat open blijft onder een nieuwe eigenaar. Medewerster Gonny staat per 8 augustus op straat.

Ook alle andere winkels van McGregor en de webshop blijven voorlopig geopend.

Zie hier de reportage van april over het 100 jarig bestaan: https://popuptv.nl/pop-up-tube/popuptv-nieuws-adam-herenmode-100-jaar

 

 

100 jarige Adam Mensware Schiedam failliet

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws