donderdag, 30 juni 2016 09:00

13 jarige Schiedammer aangehouden voor overval in Vlaardingen

mediatv

Vlaardingen - Een 13 jarige Schiedammer heeft zich gisteren, na de uitzending van Opsporing Verzocht van afgelopen dinsdag, met zijn moeder gemeld op het politiebureau. Later die dag kon de politie, dankzij de tips die na de uitzending binnenkwamen, ook een 14-jarige Rotterdammer aanhouden. Beiden worden verdacht van twee overvallen op een speelgoedwinkel in Vlaardingen en een tankstation in Rozenburg.

Speelgoedwinkel in Vlaardingen

Op 30 april, rond kwart voor zes, loopt een jonge overvaller speelgoedwinkel Bart Smit binnen. Hij rent naar de kassa en bedreigt de medewerkster met een groot mes. Met geld uit de kassa rent hij daarna de winkel weer uit. Uit onderzoek blijkt dat de overvaller samen met een medeverdachte al eerder in de buurtwinkel was. Getuigen zagen de tweede jongen vlak voor de overval bij de winkel. Deze verdachte meldde zich woensdagmiddag 29 juni met zijn moeder bij het politiebureau in Schiedam. Het gaat om een 13-jarige Schiedammer.

Overval tankstation Tienmorgenseweg Rozenburg

De tweede overval was zondag 5 juni, rond 17.00 uur op een tankstation aan de Tienmorgenseweg in Rozenburg. Ook daar bedreigde een jongeman een medewerker met een mes. Rond het moment van de overval waren minimaal zes klanten in de zaak aanwezig, waaronder een gezin en een maaltijdbezorger. Gelukkig raakte niemand gewond. De overvaller ging er vandoor met een geldbedrag.

Herkenning door kijkers

Onder andere in de uitzendingen van Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht werden bewakingsbeelden getoond waarop de jonge verdachte goed te zien was. Meerdere kijkers meenden na de uitzending van Opsporing Verzocht in hem een 14-jarige Rotterdammer te herkennen en waarschuwden de politie. Die arresteerde hem woensdagmiddag.

13 jarige Schiedammer aangehouden voor overval in Vlaardingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws