dinsdag, 03 maart 2015 11:05

1500 deelnemers aan Burgernet in Maassluis. Doet u ook mee?

Op 1 januari 2015 waren er 1500 Maassluise deelnemers bij Burgernet aangemeld. Om deze mijlpaal te vieren, werd namens burgemeester Koos Karssen een taart bezorgd bij de vrijwilligers van bureau Burgernet die de aanmeldingen verwerken.

Ondanks deze mijlpaal willen gemeente en politie graag dat het aantal deelnemers aan Burgernet nog verder toeneemt. Met uw hulp kan de politie sneller en effectiever optreden. De praktijk bewijst dat.

Ook aanmelden?

Aanmelden gaat heel eenvoudig via de website www.burgernet.nl of door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Burgernet werkt

In de afgelopen periode hebben tientallen Burgernet-acties geleid tot positieve resultaten. Vermiste personen, waaronder veel kinderen, werden dankzij Burgernet-deelnemers teruggevonden. Ook is een aantal zogeheten high impactcrimes door informatie van Burgernet-deelnemers opgelost. De uitspraak 'Burgernet werkt' is dus ook binnen de Eenheid Rotterdam realiteit.

Burgernet, dat bent u

Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Deze instanties kunnen de hulp van burgers goed gebruiken.

Burgernet: horen, zien, bellen

Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en politie. Inwoners, gemeente en politie werken met Burgernet samen om de veiligheid in de woon- en werkgemeente te bevorderen. U kunt dus zelf veel doen om uw leefomgeving prettig en veilig te houden.

Hulp bieden

Burgernet is dan ook op zoek naar mensen die hulp willen bieden om verdachten, voertuigen of vermiste personen gerichter en sneller op te sporen. Gewoon vanuit uw eigen huis, op straat of vanaf uw werkplek.

Politie sneller en gerichter in actie

Samen vergroten we de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt. Bij bijvoorbeeld een misdaad of vermissing ontvangen alle Burgernet deelnemers in het gebied een melding via een gesproken bericht, sms of mail om uit te kijken naar een persoon of voertuig en dat terugbellen naar 0800-0011 gratis is. Met uw informatie kan de politie gerichter en sneller in actie komen.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws