zondag, 10 september 2017 22:50

17 jarige Esmee Gerritsen uit Schiedam wint 'goud' op NK Tonnetje Steken

Schiedam - De 17 jarige Esmee Gerritsen uit Schiedam is de winnaar geworden van het NK Tonnetje Steken 2017. Zij was de enige deelnemer die tijdens de voorrondes de ring wist te steken en hoefde dus geen finale te spelen. Alle ogen waren dit jaar gericht op de winnaar van vorig jaar Michael Boudesteijn en de winnaar van 2013 en 2014 Vincent Kerklaan. Beiden lukte het niet om, ondanks meerdere pogingen, de finale te halen.

Het kampioenschap werd geopend door wethouder Mario Stam die daarvoor zelf ook plaats nam op het karretje en een poging ondernam om de ring te steken. Helaas voor hem mislukte deze poging en helaas voor het publiek bleef het gevulde tonnetje onaangeroerd. Burgemeester Lamers was zelf ook ter plekke om de sportieve verrichting van de wethouder gade te slaan met mogelijk de hoop dat deze flink nat zou gaan. Dat leedvermaak bleef de wethouder dus bespaard... Mogelijk wordt de burgemeester volgend jaar wel op zijn wenken bediend.

Traditiegetrouw ging de winnaar nogmaals de schans af om de ring te steken maar die poging lukte helaas niet.

Een drijfnatte Esmee nam vervolgens de wisseltrofee in ontvangst en zoals het bij kampioenschappen hoort, vloeide de champagne rijkelijk...

De organisatie van het NK Tonnetje Steken, muziekvereniging Sint Radboud, kijkt tevreden terug op een geslaagde en vooral droge zondag.
17 jarige Esmee Gerritsen uit Schiedam wint 'goud' op NK Tonnetje Steken

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws