dinsdag, 27 januari 2015 08:46

1e paal voor klushuizen in Schiedam

Donderdag 29 januari om circa 16.30 uur zal wethouder Van Steenderen tijdens een feestelijke bijeenkomst met kopers en omwonenden de eerste funderingspaal slaan van de klushuizen in de Kortlandstraat en Gordonstraat in Schiedam West.

De gemeente Schiedam heeft 12 karakteristieke woningen uit de jaren '20 als klushuizen aangeboden. De woningen bestaan uit drie verdiepingen met een vliering en priv├ętuin die grenst aan een gemeenschappelijk binnenterrein. Om de karakteristieke uitstraling van de panden uit de jaren twintig in de oude luister te herstellen zorgt de gemeente Schiedam voor de grondsanering, het funderingsherstel, een nieuwe betonnen funderingsvloer en het opknappen van het casco. Zo ontstaat er een samenhangend beeld van woningen die toekomstwaarde hebben. Vervolgens kunnen de kopers hun huis naar eigen wens verder afmaken.

Het enthousiasme voor dit unieke project in Schiedam was groot; de informatieavonden werden goed bezocht en ook op de woonbeurs was er veel interesse in de klushuizen.
Inmiddels is er gestart met de eerste werkzaamheden. Naar verwachting worden de klushuizen in het tweede of derde kwartaal van 2015 opgeleverd aan de nieuwe eigenaren.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws