maandag, 06 juni 2016 14:53

21 juni tweede Paula Kooper Sport- en Speeldag

Schiedam - Op dinsdag 21 juni wordt voor de tweede keer de Paula Kooper Sport- en Speeldag gehouden in en rond Zwembad Zuid. Drie basisscholen hebben met hun groepen 7 en ca 90 leerlingen hiervoor ingeschreven: Het Kleurrijk, Willibrordus en Bernardus.

Het programma dat duurt van 9 – 14 uur kent drie sport- en beweegonderdelen met een tijdsduur per onderdeel van 50 minuten : zwemmen, stormbaan/survival en dansen. De officiële opening wordt om 9 uur verricht door de wethouder Sport Nathalie Gouweleeuw. De prijzen en herinneringsmedailles worden na de dansfinale om 14 uur uitgereikt door de wethouder Onderwijs Mario Stam.

Aan de totstandkoming van deze dag heeft de Vriendenstichting van Zwembad Zuid en haar werkgroep nauw samengewerkt met Optisport Zwembad Zuid en haar medewerkers, leerlingen en vakdocent van het Lentiz Life College (Eric Feenstra), de Gemeente Schiedam, sportstimulering in de wijken (Rudy Bänffer), DansZee (dansdocent Anuschka Coumou) en de Cultuurscout van MooiWerk Bob vd Lugt (presentatie).

Ouders van de leerlingen zijn vanaf 12.00 uur van harte welkom om de finale van deze dag mee te maken. Na de lunchpauze worden nl de ingestuurde dansen per groep gepresenteerd en beoordeeld voor de verdeling van de prijzen 1,2 en 3. Ook de dochter van wijlen Paula Kooper, initiator van deze en naar haar genoemde dag, zal hierbij aanwezig zijn.

Als afsluiting van de 2e sport- en speeldag wagen de leerlingen nog een dansje op de muziek van een DJ. Daarna zet de organisatie er om 14.30 uur een punt achter en is het time to go.

De Vrienden van Zwembad Zuid en Optisport verwachten met het organiseren van deze dag nieuwe impulsen te hebben gegeven aan de sport- en beweegstimulering aan basisscholen in de wijken van Schiedam. Zij gaan ervan uit dat volgend jaar nog meer basisscholen zullen inschrijven .

21 juni tweede Paula Kooper Sport- en Speeldag

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws