dinsdag, 04 augustus 2015 17:04

22 augustus is er weer een Pasar Malam in Schiedam

Op zaterdag 22 augustus wordt er in Schiedam weer een Pasar Malam georganiseerd, van 10.00 uur tot 17.00 uur op het Land van Belofte.

In Indonesië werden in de negentiende eeuw al Pasar Malams georganiseerd. Dit was een jaarlijks terugkerend festival, een ontmoetingsplaats met een mengelmoes aan activiteiten waar handelaren hun producten kwamen slijten, inkopen en ruilen. Een plaats ook die velen van buitenaf aantrok, vanwege het grote aanbod van producten en vanwege de vele stalletjes met eetwaar. Maar vooral om elkaar te ontmoeten en de laatste nieuwtjes uit te wisselen en eigenlijk is dat nog steeds. De bezoekers van de Pasar Malam zullen zich onmiddellijk in andere werelddelen wanen door de Oosterse geuren, kleuren en klanken. Kuieren langs de vele marktkraampjes met allerlei Oriëntaalse producten uit Indonesia, Thailand, Afrika, China en Zuid Amerika. Van kleding tot wajangpoppen, van tropische kruiden tot batikstoffen, prachtig houtsnijwerk, handgemaakte sieraden, Boeddhabeelden, CD's en nog veel meer. Naast de vele kraampjes op deze Oosterse jaarmarkt is er heel wat Cultuur en Entertainment, onverwachte dansbeweging, een ontroerend lied en de zoete smaak van Tempo Doeloe (goede oude tijd uit de Gordel van Smaragd).

Kijk hier voor een reportage van een eerdere Pasar Malam in Schiedam:  http://www.popuptv.nl/pop-up-tube/pasar-malam-2015-in-de-grote-kerk-schiedam 

22 augustus is er weer een Pasar Malam in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws