donderdag, 28 augustus 2014 11:35

27 september: Burendag. Schiedam doet mee!

Op 27 september viert Nederland voor de negende keer Burendag. Schiedam doet uitbundig mee zoals te zien is op de kaart. Zo is er een burenfeest in de Iepenlaan, wordt er Oud-Hollands gespeeld op de Vlaardingseweg en wordt de buitenkant van de voormalige bibliotheek aan het Bachplein opgefleurd. 

In 2013 deden in heel Nederland ruim 1 miljoen mensen mee! Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar in het vierde weekend van september gevierd. Het is mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je in dit weekend Burendag viert.

Het thema van Burendag is 'koppen bij elkaar'. Dus: Koppen bij elkaar en verzin samen een goed idee voor Burendag. En ook: Koppen bij elkaar en ga samen Burendag vieren! Op Burendag voeren buren overal in Nederland hun goede ideeën uit, van buurtontbijtjes tot zeskampen en schoonmaakacties, eventueel met een bijdrage van maximaal € 500,= van het Oranje Fonds.Dit jaar willen het Oranje Fonds en Douwe Egberts er een nóg groter succes van maken. Doe jij ook mee?

Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het nationale fonds voor sociale initiatieven en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.

Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het voor buurtorganisaties mogelijk een aanvraag tot € 500,= in te dienen bij het Oranje Fonds om hun Burendagplan te kunnen uitvoeren. Helaas is het budget voor Burendag 2014 op. Een financiële bijdrage aanvragen is niet meer mogelijk!

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws