31ste Brandersfeesten waren geslaagd
zondag, 27 september 2015 20:09

31ste Brandersfeesten waren geslaagd

De 31ste editie van de Brandersfeesten was geweldig met schitterend weer en een feest in het hele centrum van Schiedam. Met ruim 230.000 bezoekers in drie dagen is de Brandersfeesten een van de grootste evenementen uit de regio. PopUpTv heeft uitgebreid gefilmd en het videoverslag zie je snel op PopUpTv.

Al vanaf de vrijdag was de sfeer goed op de pleinen, in de winkelstraten en op de terrassen. De zon scheen het hele weekend er was een goede sfeer in de stad. De vele bezoekers werden getrakteerd op een uitgebreid programma wat deels vertrouwd maar op sommige momenten ook heel verrassend bleek te zijn.

Vertrouwde elementen

Alle horeca giganten zorgden er tijdens De Brandersfeesten voor, dat het aan ambiance niet ontbrak. De live muziek was tot en met de vroege zondagavond te horen en er werd volop geproefd en gezongen met de bands, DJ’s en maar liefst twaalf Shantykoren die over de Brandersfeesten galmden!

De 300 kramen met de leukste koopjes, de lekkerste hapjes en bijzondere artikelen stonden op zaterdag en zondag uitgestald. De winkels waren op zaterdag en zondag geopend met entertainment van Madame Silhouette, het Origamitheater Orikadabra, de Geisha’s en een bijzonder staaltje kleurrijk buitentheater die het winkelgebied op stelten zette.

Bijzonder waren de (avond) tochten met de fluisterboot en de speciale arrangementen met diner en stadswandeling.

De autodealers uit Schiedam en Vlaardingen zorgden voor ronkende gezelligheid op het Autoplein met het nieuwste glanzende aanbod van zuinige en snelle auto’s. Ook waren er bijzondere modellen en oldtimers te bekijken.

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar werd in de kuipen van het Jenevermuseum beslag aangemaakt en tijdens de Brandersfeesten afgestookt. De geur van dit bijzondere beslag kwam je op de Lange Haven al tegemoet. Bezoekers staken veel op van de uitleg die de stokers gaven over het stookproces en hun bijzondere ambacht. Ook dit jaar zal er een nieuwe editie Branderswijn uitkomen.

Verrassende elementen

Kinderen vonden het prachtig om in de omgeving van het Stedelijk Museum geschminkt te worden, zeefdrukken te maken en verderop in de binnenstad met IRADO spelenderwijs meer te leren over afval. Maar het leukste was wel het zelf ijs maken! In de rij voor de ingrediënten en dan zelf 10 minuten fietsen, want ook een aardbei ijsje moet eerst ijs worden. Heel leerzaam en vooral leuk!

Dames en heren van alle leeftijden bezochten het Chocolade Festival van de Bonte Koe. De Havenkerk was omgetoverd tot een chocoladeparadijs. In de nabije omgeving rook je de geur van chocolade en kon je deelnemen aan workshop, demonstraties, proeverijen, masterclasses, high tea’s en chocolade diners.

Sport en plezier

Op zaterdagochtend namen professionele zwemmers en recreatiezwemmers deel aan de historische Branders Zwemtocht. Zowel internationale wedstrijdzwemmers als recreanten werkten zich in het zweet voor Stichting Spieren voor Spieren. Elke deelnemer werd vereerd met een herinneringsmedaille.

De attracties van de kermis op het Stadserf boden voor alle bezoekers wel iets. Draaien, zoeven, rijden, gillen, vissen, gooien of even een gokje wagen. Het kon allemaal.

De Hoogstraat, de Appelmarkt én het Museumplein waren dit jaar dé pret locaties voor de kleine bezoekers. Kinderen waren hier op zaterdag en zondag druk met knutselen, mozaïeken, poppenkast en nog veel meer!

En als klap op de vuurpijl...

Het Land van Belofte was op zaterdagavond 26 september de place-to-be. De Brandersfeesten bezorgde het publiek een spetterende show met de veelzijdig acteur en zanger Martijn Fischer die de Nederlandse legende en volksheld André Hazes liet herleven. Showbizztopper René Froger, die al voor veel uitverkochte stadions en theaters heeft gezorgd, zorgde voor nog meer sfeer op het al gezellig plein vol meezingende mensen. Het swingende publiek werd na het uitzwaaien van René Froger getrakteerd op een uitzinnig vuurwerk!

 

31ste Brandersfeesten waren geslaagd

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws