vrijdag, 09 juni 2017 14:47

38 Schiedammers kopen gezamenlijk 375 zonnepanelen

Schiedam - Nu de zomer doorbreekt, draaien de zonnepanelen op volle toeren. Veel Schiedammers dragen met hun zonnepanelen bij aan het leveren van duurzame energie. Een belangrijk doel in onze gemeente! Binnenkort wordt het aantal nog hoger: 38 Schiedammers hebben, via collectieve aankoop, een contract afgesloten voor de aanschaf van in totaal 375 zonnepanelen.

Wethouder duurzaamheid Patricia van Aaken is blij met het resultaat van de actie: “Ik feliciteer de kopers én ons allemaal met deze aankoop. Een collectieve aankoop kan mensen soms net dat zetje geven om zonnepanelen aan te schaffen. Dit keer was dat via SamenZonneEnergie. Maar dat kan uiteraard ook via andere initiatieven.”

De gemeente wil de CO2-uitstoot in 2030 met 30% verminderen. Inwoners, bedrijven en de gemeente hebben daarin een belangrijke taak. Ieder paneel erbij is weer een stapje verder richting een duurzaam Schiedam.

Naast het duurzaam opwekken van energie is het besparen van energie een belangrijk doel. Wie meer wil weten over het besparen van energie (en vaak ook geld) kan voor tips terecht op www.woonwijzerwinkel.nl of www.servicepuntwoningverbetering.nl.
38 Schiedammers kopen gezamenlijk 375 zonnepanelen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws