vrijdag, 27 februari 2015 08:48

4 maart vaccinatiedag in Sporthal Margriet

Op woensdag 4 maart organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een vaccinatiedag, in Sporthal Margriet Schiedam, van 13.00 - 16.30 uur. Tijdens de pauze van 14.30 - 14.45 uur wordt er niet geprikt.

Al is een prik zo gepiept, voor kinderen is een vaccinatie best spannend. Daarom is er speciaal voor kinderen een website: www.eenprikzogepiept.nl. Want wat is dat eigenlijk, een 'vaccinatie'? Ook staat er meer informatie over de verschillende vaccinaties. Of bekijk dit filmpje op het youtubekanaal van CJG: https://www.youtube.com/watch?v=XK_dk5oYMBE 

Vaccinatiedag

Tijdens de vaccinatiedag vaccineert het CJG 9-jarigen tegen difterie, tetanus, polio (DTP) en bof, mazelen en rodehond (BMR). Meisjes die dit jaar 13 worden, ontvangen de vaccinatie tegen het baarmoederhalskankervirus (HPV). Het doel van vaccineren is om ernstige ziekten te voorkomen en om er uiteindelijk voor te zorgen dat niemand deze ziekten meer krijgt.

Snel en makkelijk vaccineren

Het Centrum voor Jeugd en Gezin maakt gezond en veilig opgroeien mogelijk in Schiedam. Het uitvoeren van de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma is een basistaak van het CJG. Ouders en kinderen kunnen op de verschillende vaccinatiedagen makkelijk en snel een vaccinatie halen. Voor deze vaccinaties worden zij persoonlijk uitgenodigd via een brief. Er is altijd een priklocatie in de buurt en de vaccinaties zijn gratis.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws