vrijdag, 28 juli 2017 14:48

7.500 mensen keken live naar cricket vanuit Schiedam

Schiedam - Ruim 7500 toeschouwers keken via internet live naar de Twenty20-finaledag die op 15 juli 2017 in Schiedam op het veld van Excelsior'20 werd gehouden. Daaronder tegen de drieduizend buitenlandse kijkers. Het aantal kijkers loopt verder op, omdat het ruim 10 uur durende verslag van de finaledag op YouTube blijft staan.

Het bedrijf SportsBroadcasting.nl bracht uit drie vaste cameraposities en door middel van mobiele rapportages langs de boundary de Twenty20-finaledag in beeld. De registratie werd mogelijk gemaakt door de KNCB en de Stichting Schiedam CricketStad. Ook het publiek op het complex van de goede gastheer Excelsior’20 was talrijk.

De wedstrijden werden in het Engels van deskundig commentaar voorzien door international Pieter Seelaar (VOC, en voormalig speler van Hermes-DVS) en Jacob-Jan Esmeijer (heeft o.m. bij Excelsior’20 gespeeld). Tussen de wedstrijden door waren er niet alleen live-interviews met cricketkenners, maar waren er dankzij de Stichting Promotie Schiedam ook beelden te zien over de stad, waarbij de zowel nationaal als internationaal opmerkelijke aspecten, zoals de historische binnenstad met de hoogste stenen molens ter wereld en zoals de ook nu florerende jenever- en gin-industrie, goed onder de aandacht werden gebracht.

De finaledag trok via de live-uitzending op internet ruim 7500 kijkers. De gemiddelde kijktijd per bezoeker bedroeg bijna 18 minuten. Het merendeel van de online toeschouwers kwam uit eigen land, 62%, hetgeen uiteraard te verwachten is bij een nationale cricketfinaledag. Toch kan gezegd worden dat het percentage van 38% aan internationale toeschouwers hoog te noemen is. Er werden bijna drieduizend buitenlandse kijkers geteld, waarvoor het Nederlandse cricket en ook de stad Schiedam onder de aandacht werden gebracht. Van die 3000 buitenlandse online-toeschouwers kwamen er ruim 800 uit India en ruim 400 uit Pakistan. Er waren meer dan 300 kijkers uit het Verenigd Koninkrijk en tegen de 200 kijkers uit Australië.

Omdat de live-registratie van de Twenty20-finaledag ook achteraf online te zien is, is het aantal kijkers inmiddels opgelopen tot boven de negenduizend. De tien uur en 32 minuten durende registratie van de T20-finaledag is te zien op:
https://www.youtube.com/watch?v=dzyFV2Ef--8 
7.500 mensen keken live naar cricket vanuit Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws