dinsdag, 10 november 2015 10:05

Aan tafel met Arzu Ҫatakli

Vrijdag 6 november jl. trakteerde Arzu Ҫatakli zo’n veertig stadsbewoners op een avond over ontwikkeling, bezieling, veerkracht én een liveoptreden van muzikant Ray Wesenhagen. Een eerste nieuwe kennismaking vond ’s middags al plaats in de keuken, waar Manon de Bie de Turks-Nederlandse maaltijd voorbereidde met Meraa Salem. Vanaf februari volgend jaar gaat De keuken op reis door de stad. Voor december en januari staan er mini-pop-up-keukens gepland op verrassende locaties.

‘Jezelf ontwikkelen maakt veerkrachtig,’ vertelde Arzu aan de hand van treffende voorbeelden uit haar jeugd. ‘Mijn ouders waren de Nederlandse taal niet machtig toen zij naar Nederland kwamen. Ik bewonder hun doorzettingsvermogen, hun harde werken en weet uit ervaring hoe belangrijk het is als er op het juiste moment mensen op je pad komen die in je geloven.’ Het verhaal van Arzu zat goed in elkaar, met het belang van jezelf ontwikkelen en stappen zetten op onbekend gebied, als rode draad.

Glazen Huis Vlaardingen

‘Luisteren naar wat je diep van binnen weet,’ was een tweede thema. Het kwam tot uiting in haar inspirerende verhaal over haar inzet voor Serious Ambtenaar, een landelijke actie voor Serious Request en hoe het haar inzicht gaf in haar eigen achtergrond. Tot slot maakte ze de koppeling naar het Glazen Huis op 11 en 12 december in Vlaardingen waar de makers van Xperience TV stadsbewoners enthousiasmeren zich in te zetten voor een stille ramp – dit jaar is dat geld inzamelen voor goed onderwijs voor kinderen in oorlogsgebieden.

Week van de Dialoog

Door de samenwerking van De keuken van Vlaardingen met Vele Vlaardingers Een Huis, waren betrokkenen extra gemotiveerd elkaar beter te leren kennen en naar elkaar te luisteren. Zo vormde deze Turks-Nederlandse editie een passend en doeltreffend startschot van De Week van de Dialoog. Een week waarin ontmoetingen worden georganiseerd op diverse locaties in de stad, met tot slot de Dag van de Dialoog op vrijdag 13 september a.s. Want ‘het niet in dialoog zijn met elkaar, is typisch zo’n stille ramp of kan in elk geval allerlei stille rampen tot gevolg hebben.’

De keuken op reis

De keuken van Vlaardingen richt zich ondertussen op nieuwe mogelijkheden. Na zeven mooie edities bij KADE40 richt initiatiefneemster Marleen Bos haar blik op andere locaties in de stad. ‘In december wil ik de groeiende groep keukenliefhebbers én mijzelf verrassen met een kleine ‘pop-upversie’ op een verrassende locatie. En in februari start ik met een Reizende Keuken, hetzelfde concept maar dan elke maand in een andere wijk. KADE40 blijft voor mij de plek waar het allemaal begon en waar ik de ruimte kreeg om te laten zien dat De keuken een mooi en waardevol initiatief is.’

Aan tafel met Arzu Ҫatakli

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws