donderdag, 09 april 2015 12:47

Aanleg skateroutenetwerk Midden-Delfland van start

Gisteren is het eerste bordje van het skateroutenetwerk Midden-Delfland opgehangen bij 't Woudt. Het netwerk biedt straks 90 kilometer skateplezier van knooppunt naar knooppunt via genummerde borden. Op diverse plaatsen komen panelen te staan met een kaart van het skate­routenetwerk. Speciaal voor de skaters en skeeleraars zijn asfaltpaden opgeknapt en aansluitingen bij bruggen verbeterd, zodat de wieltjes soepel over het asfalt rollen. Het skateroutenetwerk is naar verwachting eind mei gereed.

Het skateroutenetwerk doet veel mooie plekken in Midden-Delfland aan. Al skatend ontvouwt zich het landschap met grazende koeien, wuivend riet en historische boerderijen. Het netwerk gaat langs karakteristieke dorpjes als Schipluiden en 't Woudt, over kades langs vaarten en plassen en dwars door recreatiegebieden als de Foppenplas, de Broekpolder en het Abtswoudse Bos.

Recreatieve routes
Het skateroutenetwerk is onderdeel van de Recreatieve Routestructuur van het Recreatieschap Midden-Delfland, die zorgt voor nieuwe verbindingen in de omgeving. De routestructuur is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Het is onderdeel van het kwaliteitsprogramma 'Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam' (IODS). Dit is een gebiedsgericht programma dat zorgt voor de ontwikkeling van natuur en recreatie en het stimuleren van duurzame landbouw in Midden-Delfland, inclusief de aanleg van een ingepaste A4 Delft-Schiedam.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws