zaterdag, 28 februari 2015 21:51

Aanlegsteiger voor passanten aan Geerkade zet Maassluis op (vaar)kaart

De voorbereidingen voor de aanleg van een drijvende steiger voor passanten aan de Geerkade-west zijn in volle gang. Deze steiger zal de aantrekkelijkheid van de Maassluise (binnen)stad voor de recreatie aanzienlijk vergroten en zet hiermee Maassluis op de (vaar)kaart.

Aan de toekomstige 'passantensteiger' krijgen maximaal 19 motor- en zeiljachten een ligplaats. Daarnaast is het buiten het vaarseizoen een plek voor jachten die in de Maassluise haven willen overwinteren, van zowel passanten als van eigenaren die regulier een boot in de haven van Maassluis hebben.

Medio mei open

Naar verwachting is de aanlegsteiger voor komend vaarseizoen, medio mei, open voor alle bezoekers via het water. De opvarenden kunnen vervolgens op het gemak een bezoek brengen aan de fraaie historische binnenstad en genieten van onder meer gezellige horecavoorzieningen, een ruim winkelaanbod, musea en theatervoorstellingen.

Voorzieningen

In verband met het getij wordt deze steiger drijvend gemaakt en uitgerust met de nodige voorzieningen zoals drinkwater, elektra, veiligheidsvoorzieningen en een innamestation voor vuilwater. De steiger wordt aan de vaste wal verbonden met een bordes en loopbrug, die de toegang tot de steiger bij alle waterstanden waarborgt. In de loop van 2015 zal in de nabijheid van de passantensteiger een gebouw met sanitaire voorzieningen worden gebouwd.

Hoogfrequent trilapparaat

De steiger wordt verankerd met stalen buispalen die met behulp van een hoogfrequent trilapparaat in de bodem worden getrild. Met behulp van dit systeem wordt de kans op ongewenste trillingen bij de aanleg zoveel als mogelijk voorkomen.

Interboat Marinas

Interboat Marinas uit Puttershoek realiseert de steiger in Maassluis. Een gespecialiseerd bedrijf dat veel ervaring heeft met de aanleg van vergelijkbare drijvende steigers.

Omgevingsvergunning

De door Interboat Marinas aangevraagde omgevingsvergunning is te raadplegen op deze site bij Bekendmakingen. Als deze vergunning rond begin maart kan worden verleend, volgt een planning van de werkzaamheden.

Inloopbijeenkomst

Om het ontwerp van de passantensteiger te bekijken en mogelijke vragen te stellen aan medewerkers van de gemeente en Interboat Marinas, vindt er een inloopbijeenkomst plaats. Omwonenden en belangstellenden kunnen vrij binnenlopen op donderdag 5 maart 2015 tussen 17.00 en 19.30 uur in de Burgerzaal van het stadhuis in Maassluis.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws