donderdag, 06 juli 2017 23:09

Acht cricket interlands in Schiedam om Continental Cup

Schiedam - Voor het zevende jaar wordt in Schiedam op de velden van Hermes-DVS en Excelsior’20 een meerdaags internationaal Twenty20-crickettoernooi gehouden, de Continental European Championships

Op vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli aanstaande krijgt het publiek acht interlands voorgeschoteld. De nationale teams van Frankrijk, Denemarken en Duitsland en het vertegenwoordigende team Nederland A zullen elkaar bestrijden om de ContinentalEuropean Cup.

Eerste toernooidag
De winnaar van vorig jaar, Denemarken, neemt het in de openingswedstrijd op vrijdag 21 juli om 11.00 uur bij Hermes-DVS op tegen Les Bleus ofwel Frankrijk. Tegelijkertijd staat op het veld van Excelsior’20 de klapper Nederland – Duitsland op het programma. Vrijdagmiddag om drie uur spelen de teams hun tweede wedstrijd van de dag. Denemarken kan op Harga blijven en neemt het daar op tegen Oranje. Ook Duitsland hoeft niet te ‘verhuizen’. Op Thurledeneemt ‘der Manschaft’ het op tegen ‘La France’.

Tweede toernooidag
De Duitsers krijgen echt de kans om aan de graspitch van Thurlede te wennen, want ook op zaterdag 22 juli spelen zij daar hun eerste wedstrijd. Om 10.30 uur tegen Denemarken. Op dat tijdstip komt Nederland A op Harga in het strijdperk tegen Frankrijk. Op zaterdagmiddag staan om kwart over twee de finale (op Thurlede) en de wedstrijd om het brons (op Harga) op het programma.

Live te volgen via webcams
De wedstrijden zijn live te volgen via door de geïnstalleerde webcams.
Hermes-DVS cricket-webcam: http://hdtv.webcam.nl/hermes 
Excelsior’20 cricket-webcam: http://hdtv.webcam.nl/excelsior 

Nederland A
Nederland A is het tweede team van Nederland, waarin met name talentvolle jeugdige spelers de gelegenheid wordt geboden om zich door middel van internationaal cricket op sportief vlak verder te ontwikkelen en in de toekomst mogelijk succesvol de sprong te kunnen maken naar de selectie van het Nederlands elftal.

Twenty20
De wedstrijden gaan over twee keer 20 overs, in tegenstelling tot de gebruikelijk in Nederland gespeelde competitiewedstrijden, die over twee keer 50 overs gaan. Daardoor kunnen er door een team twee wedstrijden op één dag gespeeld worden. Twenty20- wedstrijden bieden het publiek meestal erg spectaculair cricket. Wedstrijden worden veelal omlijst door muziek en door een speaker die commentaar geeft. Een week eerder, op zaterdag 15 juli, houdt de KNCB het finaleweekend (halve finales en finale) van de Nederlandse Topklasse-Twenty20 in Schiedam op het veld van Excelsior’20.

Afbeelding: moment uit de interland Duitsland – Frankrijk in de Continental European Championships van 2016 (foto Joep Schrijver)

Acht cricket interlands in Schiedam om Continental Cup

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws