zondag, 30 oktober 2016 13:59

Actie op parkeerplaats ziekenhuis tegen sluiting SEH

Schiedam - Vanmiddag werd er weer actie gevoerd tegen het beleid van de Raad van Bestuur van het Franciscus Vlietland Ziekenhuis. Dit maal was het de groep van de Facebookpagina Stop Sluiting SEH die met een kraampje op het parkeerterrein stond.

'Er waren representanten van Groenlinks, Leefbaar Schiedam en PvdA aanwezig' ' vertelt Mohamad Al-Wafay van de actiegroep. 'Op de stand hebben we bijna 100 handtekeningen ingezameld en zijn er ook intekenlijsten uitgedeeld'  Online (http://www.petitie24.nl/petitie/736/stop-sluiting-seh-schiedam) is de petitie inmiddels door 828 mensen ondertekend. Het uiteindelijke doel is gesteld op 2.500 ondertekenaars.

Eerder al spraken de gemeenteraden van Schiedam en Vlaardingen zich tegen de (tijdelijke nachtelijke) sluiting van de Spoedeisende Hulp uit. De huisartsen gaan nog verder in hun protest: ze verlaten alvast voor een paar avonden en nachten de huisartsenpost bij het ziekenhuis en verhuizen tijdelijk naar Vlaardingen. Wat hen vooral steekt is dat het besluit zonder overleg is genomen. De Raad van Bestuur van het ziekenhuis zegt dat er te weinig personeel is om beide SEH's van het fusieziekenhuis open te houden.  

De Facebookpagina van de groep is hier te vinden https://www.facebook.com/SEHSchiedam

Zie ook:

https://popuptv.nl/nieuws/alberto-stegeman-ging-undercover-in-vlietland-ziekenhuis

https://popuptv.nl/nieuws/tijdelijke-verplaatsing-huisartsenpost-begin-van-actietraject

https://popuptv.nl/nieuws/motie-raad-vlaardingen-over-spoedeisende-hulp-vlietlandziekenhuis

https://popuptv.nl/nieuws/reinier-de-graaf-voorbereid-op-toeloop-van-patienten-uit-schiedam

 

Actie op parkeerplaats ziekenhuis tegen sluiting SEH

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws