donderdag, 21 september 2017 22:03

Actie slimme regentonnen in Schiedam-West

Schiedam - Aankomende zaterdag krijgt het project Slimme regentonnen in Schiedam-West een feestelijk vervolg. Wie ook een slimme regenton wil en in West woont, is welkom op 23 september om 10 uur op de Sint Liduinastraat, ter hoogte van nummer 65. Dhr. Marcel Houtzager van het Hoogheemraadschap Delfland verzorgt de feestelijke aftrap.

Gisteren meldden we ubusievelijk dat het project in Schiedam Oost zou starten, het blijkt echter West te zijn.

Het project, dat startte voor de zomer en wateroverlast moet tegengaan, is een duurzame en innovatieve oplossing om te voorkomen dat het riool overbelast raakt bij hevige regenbuien.

Wat is een slimme regenton?
De slimme regenton, bedacht door Studio Bas Sala, is slim omdat het kraantje aan de ton online kan worden bediend. Om het meeste effect te verkrijgen moeten de tonnen in clusters worden geplaatst. In een ‘netwerk’ kunnen ze gekoppeld worden aan de lokale weersverwachting. Ze zijn vol tijdens droge periodes en leeg vóórdat een piekbui valt. Zo kun je regenwater bewuster gebruiken én stroomt het water geleidelijker terug het riool in.

Er zijn nog tonnen beschikbaar
Op dit moment staan er tien tonnen in de Graaf Florisstraat en vijf tonnen in de Sint Luidinastraat. Dat aantal mag nog groeien. De Van Smaleveltstraat deed ook mee met de pilot maar daar staan nu nog nergens tonnen. Het testen van het effect en het gebruik van de tonnen duurt ongeveer een jaar. De tonnen worden gratis verstrekt door de gemeente Schiedam in samenwerking met het Hoogheemraadschap Delfland.

Zaterdag vinden tijdens en na de feestelijke aftrap doorlopend kinderactiviteiten plaats, ook kun je te weten komen hoe je limonade kunt maken van regenwater en kun je advies krijgen over hoe je je tuin kunt vergroenen. Kun je zaterdag niet, maar wil je wel meedoen? Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.slimmeregenton.nl 

Actie slimme regentonnen in Schiedam-West

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws