dinsdag, 04 oktober 2016 19:13

Activiteiten Coming Out Dag 8 oktober

Schiedam - Ter gelegenheid van de Coming Out Dag hijst burgemeester Cor Lamers de regenboogvlag. Op zaterdag 8 oktober 2016 om 11.00 uur, bij het standbeeld van Vrouwe Aleida. Daarna neemt hij in het stadhuis de nieuwe website van LHBT Schiedam in gebruik. “Schiedam is een kleurrijke stad waar iedereen, ongeachte religie, seksuele geaardheid, sekse, afkomst en cultuur, welkom is”, aldus de burgemeester.

’s Avonds is in het Wennekerpand de voorstelling 'Uit de kast, op de planken'; een unieke inkijk in het leven van LHBT’s. Wethouder Mario Stam wordt tijdens deze voorstelling geïnterviewd over onder andere zijn kennismaking met het fenomeen ‘weigerambtenaar’.

Waar staat de regenboogvlag voor?

Dit jaar hangt een recordaantal gemeenten, provincies en ministeries de regenboogvlag uit. Zo onderstrepen zij dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Met het hijsen van de vlaggen zetten zij deze boodschap gezamenlijk kracht bij en betuigen ze steun aan al die mensen en organisaties die zich voor LHBT’s inzetten.

Schiedam laat met het hijsen van de regenboogvlag zien dat het een kleurrijke stad is. Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT) zijn welkom in Schiedam. In Schiedam wappert de regenboogvlag tot en met 11 oktober: de World Coming Out Day.

‘Uit de kast, op de planken’

Op zaterdagavond staat de LHBT-gemeenschap uit de regio Rijnmond in de spotlights van het Schiedamse Wennekerpand. De avondvoorstelling 'Uit de kast, op de planken' is uit het LHBT-leven gegrepen en geeft een unieke inkijk in het leven van alledag. Hun reis om zichzelf te worden, de problemen die ze daarbij tegenkomen, hun humor en hun liefde voor het leven. De theateravond is een initiatief van LHBT Schiedam, gesteund door de gemeente. Voor meer informatie over de voorstelling: https://theateraandeschie.nl/voorstelling/comingoutdag 

Activiteiten Coming Out Dag 8 oktober

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws