vrijdag, 20 november 2015 15:13

Activiteitenruimte Van Beethovenplein en De BuurTvrouw zijn maandag de Vrijwilligers in Beeld

Maandag om 15:00 uur is er weer een live Tv uitzending van het programma Vrijwilligers in Beeld. Deze keer zijn te gast: Bea van Ette, beheerder van de Activiteitenruimte van het Beethovenplein en Miranda Pol van de BuurTvrouw.

De Activiteitenruimte Van Beethovenplein is een vereniging bestaande uit uitsluitend vrijwilligers. "De gemeente geeft subsidie voor de vaste lasten en verder moeten wij zelf ‘onze broek ophouden’. Het servicepunt vrijwilligers is drie keer per week aanwezig in onze ruimte en een deel van de ruimte wordt gebruikt door het WOT Groenoord." Aldus Bea. "Wij hebben veel activiteiten voor hoofdzakelijk senioren, maar ook voor de jongeren. Het doel is gewoon de ‘huiskamer van Groenoord’ te zijn, waar iedereen even zijn verhaal kwijt kan en een bakkie kan doen."  Bea zelf kookt bijvoorbeeld op woensdagmiddag voor zo’n 50 mensen een warme maaltijd.  "Wij zijn genomineerd voor de Appeltjes van Oranje!"

BuurTvrouw Miranda Pol kom met haar zoon René langs in de Tv-studio. René doet ook vrijwilligerswerk bij de BuurTvrouw, waarbij hij zich niet uit het veld laat staan door zijn (verstandelijke) beperking. Hij is een voorbeeld voor vrijwilligers: ook mensen die op welke manier dan ook een beperking hebben, kunnen vrijwilligerswerk doen! Meer informatie over de BuurTvrouw vindt je op http://www.buurt-vrouw.nl/

 

Activiteitenruimte Van Beethovenplein en De BuurTvrouw zijn maandag de Vrijwilligers in Beeld

Advertentie