zondag, 26 april 2015 13:22

Adembenemend vioolspel van Mira Glodeanu

Het is al weer tien jaar geleden dat de concerten van de stichting 't Huis te Poort van start gingen. Het eerste ensemble dat optrad was Ausonia, met een glansrol voor barokvioliste Mira Glodeanu. Tien jaar later, op vrijdag 8 mei, is zij terug, nu als solo-artieste en geheel op zichzelf aangewezen. Haar viool en haar persoonlijkheid kunnen de zaal echter gemakkelijk vullen!

De Roemeense violiste Mira Glodeanu is een gevestigde naam in de barokmuziek. We kennen haar van haar eigen ensembles Ausonia en PhiliDOr, maar ook door haar optredens met grootheden als Philippe Herreweghe, Christina Pluhar (l'Arpeggiata) en Vincent Dumestre (Le Poème Harmonique). Zij is docente aan het Conservatorium van Brussel.

Mira Glodeanu valt niet alleen op door haar virtuoze vioolspel, maar zeker ook door haar innemende, expressieve podiumpersoonlijkheid. Alleen die is al een goede reden om naar 't Huis te Poort te komen: waar anders kun je de muziek zo van nabij beleven?

Hoewel er nog geen definitief programma is vastgesteld zal Glodeanu vrijwel zeker de Chaconne voor soloviool van J.S. Bach (1685-1750) spelen: volgens velen de mooiste 15 minuten muziek ooit gecomponeerd, en in haar uitvoering indrukwekkender dan ooit.

In 2009 verscheen bij het label Ambronay Mira Glodeanu's CD met o.a. het genoemde werk van Bach en daarnaast werken van minder bekende meesters als Pisendel, Biber en Westhoff.

De zaterdagmorgen na het concert verzorgt Mira Glodeanu een kindermasterclass voor violisten in de dop. Informatie op www.thuistepoort.nl

Vrijdag 8 mei 2015, 20.15 uur
Kaarten € 12,50 in de voorverkoop, € 15,00 aan de zaal (CJP € 2,50 korting)

Voorverkoopadressen:
Boekhandel Postscriptum, Hof van Spaland 31
VVV Schiedam, Buitenhavenweg 9.
Reserveren kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 06 511 721 00

't Huis te Poort / Dam 28-30 / Schiedam / Informatie Ad van der Kouwe (06 511 721 00)

www.thuistepoort.nl

foto: Mira Glodeanu ©Jean-Baptiste Millot

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws