dinsdag, 12 april 2016 10:09

Adviesraad Vlaardingen wil focus op Waterweg samenwerking

Vlaardingen- De gemeente Vlaardingen zal zich samen met de twee andere Waterweg-gemeenten, Schiedam en Maassluis, steviger moeten gaan profileren. Dat meldt de WOS (Westlandse Omroep Stichting) vandaag.

Een steviger profilering als Waterweggebied is de beste uitgangspositie om het zogenoemde rivierfront te herontwikkelen voor economische versterking van de regio, zo stelt, volgens de WOS, de Economische Adviesraad Vlaardingen in een dinsdag uitgebracht rapport aan het college van B en W van Vlaardingen. De gemeentes Schiedam, Vlaardingen en Maassluis werken al langer op vele gebieden samen.

In de adviesraad zitten Agnes van Ardenne, Bert van Meggelen, Chris Oerlemans, Eric Gudde, Gert Kant, Henk de Bruijn, Leo Roobol, Mark Janssen en Martin van Gogh.

"De unieke ligging van de drie Waterweg-gemeenten aan het water en aan het groen van Midden-Delfland kan beter benut worden. Samen kunnen Maassluis, Vlaardingen en Schiedam veel meer economische en maatschappelijke voordelen behalen dan ieder afzonderlijk", zegt Agnes van Ardenne, voorzitter van de Adviesraad. Burgemeester Blase stelt, dat het college nog voor de zomer een inhoudelijke reactie op het advies wil geven.

 

Adviesraad Vlaardingen wil focus op Waterweg samenwerking

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws