zondag, 22 november 2015 23:23

Afscheidstentoonstelling van Burgemeester Karssen

Museum Maassluis besteedt op een bijzondere wijze aandacht aan het afscheid van Koos Karssen als burgemeester van Maassluis met de expositie ‘Koos Koos’.

Aan deze tentoonstelling zijn nu toegevoegd alle kunstwerken die hij bij zijn afscheid heeft gekregen. Ook is bijzonder interessant op de expositie: een schilderij dat heel lang op de burgemeesterskamer heeft gehangen: R.S.Bakels. Gezicht op het schanseiland, een schitterend groot schilderij, 1.70x2.50 m. Zie aan het eind voor wat nadere informatie over deze schilder.

De oud-burgemeester heeft samen met zijn vrouw Magda een selectie gemaakt van (kunst)objecten die als een rode draad door zijn leven lopen, van geboorte tot aan dit afscheid. De objecten komen voor een groot deel uit hun eigen collectie.

De selectie is zeer gevarieerd en omvat dingen als relatiegeschenken, onder andere van zustersteden, aquarellen, foto’s, maar ook een voetbalshirt met handtekeningen van spelers.

Zoals te verwachten zijn er vele belangrijke momenten geweest in de loopbaan als burgemeester. Aan de hand van de geselecteerde objecten kunnen bezoekers zich hierbij een beeld vormen.

De tentoonstelling geeft op deze wijze een uniek beeld van belangrijke momenten uit de ambtsperiode van deze markante burgervader, die sinds 2003 dit ambt vervulde. Het is dan ook een bezoek aan het museum meer dan de moeite waard. Nu temeer vanwege de uitbreiding.

De tentoonstelling loopt t/m 31 december 2015.

Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Adres: Zuiddijk 16, 3143 AS Maassluis.

Tel: 010-5913813, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., website www.museummaassluis.nl 

En Museum Maassluis op Facebook

R.S.Bakels

Met uitzondering van een korte onderbreking (1917-1920) woont en werkt Bakels in Den Haag. Het merendeel van zijn oeuvre ontstaat in grotere of kleinere havenplaatsen zoals Maassluis, Dordrecht en Amsterdam. In 1910 schildert hij waarschijnlijk voor het eerst in Maassluis. Het grote schilderij Gezicht op het schanseiland (Maassluis 1910) koopt de gemeente Maassluis in 1950 van de schilder. Het schilderij, een gezicht op de haven, omschrijft Bakels als de grote Maassluis.

Hij werkt lange tijd aan dit schilderij, van 1915 tot 1935. Voorafgaand aan en na de voltooiing ervan maakt hij nog vele andere gezichten op Maassluis. Het museum bezit nog een ander schilderij van Bakels Haven met botter (1910). Dit schilderij toont tevens de Maassluise haven met op de achtergrond de Groote kerk.

Afscheidstentoonstelling van Burgemeester Karssen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws