donderdag, 01 juni 2017 17:34

Afsluiting jubileum 150 jaar K.S.M. Orpheus

nieuwe stadsblad Schiedam - Als afsluiting van het jubileumjaar organiseert KSM Orpheus een bijzonder concert dat in het teken staat van vernieuwde mannenkoorzang.

In 2015 kregen de componist Roel van Oosten en de Schiedamse stadsdichter Ron Elshout van KSM Orpheus opdracht om een stuk voor mannenkoor en saxofoons te schrijven. De titel werd “Stadsleven en Straatgeheimen”. De uitvoering hiervan vindt plaats door het koor, met ondersteuning van saxofonisten en slagwerkers van de Schiedamse harmonieverenigingen, waarbij u als publiek ook een belangrijk aandeel gaat leveren.

Voor de pauze staan werken uit het bestaande repertoire van KSM Orpheus op het programma, namelijk:

Sonnet an Orpheus - Richard Ram

The song of the Jolly Roger - Chudleigh Candish

Bring him Home - Les Misérables

Home - Dotan / Ton van Diepen

Begeleiding op de piano door Iryna Zhynkina.

Ook zal het publiek muzikaal bij het concert worden betrokken. Want het is de wens van koor en componist geweest om alle aanwezigen ook een aandeel in de nieuwe compositie te geven. Om in te zingen voor de uitvoering van de nieuwe compositie zal voor de pauze onder leiding van de dirigent door publiek en koor canons en het publieksaandeel van de compositie worden gerepeteerd en gezongen.

Pauze (inclusief drankje)

Gestart wordt met een solo op de saxofoon van Christiaan van der Weij gevolgd door een saxofoonstuk uitgevoerd door het Saxofoonsextet.

Het concert dat u hierna gaat horen staat volledig in het teken van de uitvoering van de nieuwe compositie “Stadsleven en Straatgeheimen”.

Alle aanwezigen zullen aan deze Wereldpremière kunnen deelnemen.Wij weten zeker dat deze middag koor vernieuwend zal worden.

Waar: Havenkerk, Lange Haven 70 Schiedam

Zaal open: 14.00 uur

Aanvang: 14.30 uur

Kaarten: € 15,00 te bestellen bij de leden en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Afsluiting jubileum 150 jaar K.S.M. Orpheus

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws