donderdag, 13 juli 2017 14:54

Aftredend bestuur Omroep Vlaardingen haalt nog eens uit naar groep vrijwilligers

Vlaardingen - Het afgetreden bestuur van Omroep Vlaardingen heeft in een persbericht nog eens uitgehaald naar een groep vrijwilligers.

'Nadat het huidige bestuur de afgelopen maanden belasterd en besmeurd werd, heeft het woensdag alle functies neergelegd, om plaats te maken voor een opvolger' schrijft scheidend voorzitter Vincent Kevenaar. 'Inmiddels zijn de vrijwilligers die zich lasterend en dreigend hebben uitgelaten 'ontslagen' en is hen de toegang tot de omroep ontzegd. Het schijnt wel dat deze groep, nu het niet gelukt is de omroep over te nemen, bezig is een eigen omroep te beginnen.'  

Eeder vandaag stuurde het nieuwe bestuur van Omroep Vlaardingen een persbericht waarin zij juist stelde dat de ontslagen medewerkers weer welkom waren.

Ben Trooster

Aftredend bestuurslid Ben Trooster noemt het nieuwe bestuur een 'verstandige keuze'. 'Nieuwe ronde, nieuwe kansen!' zo laat hij desgevraagd weten. Ben was naast bestuurslid ook programmamaker bij Omroep Vlaardingen. Hij weet nog niet of hij daarmee door wil gaan. 'Ik ben nu te druk met andere bezigheden.'  Daarnaast ambieert Trooster weer een rol in de gemeentepolitiek: van 2006 tot 2010 zat hij al eens in de raad voor de PvdA. Het raadslidmaatschap valt volgens hem niet te combineren met het maken van radioprogramma's. Bij welke politieke partij Trooster zich nu aan gaat sluiten, daarover laat hij zich nog niet uit.  

Niet gehouden aan overeenkomsten

Het persbericht van het aftredend bestuur van Omroep Vlaardingen gaat verder: 'Volgens aftredend voorzitter Kevenaar heeft de groep vrijwilligers zich niet gehouden aan de door hen getekende overeenkomsten. "De maat was vol, daar waar deze groep zoveel mogelijk de publiciteit zocht, heeft het bestuur zich hiervan zoveel mogelijk onthouden in het belang van de omroep. Maar dit leidde helaas niet tot het gewenste resultaat.Sterker nog, daarop werd ook een individueel bestuurslid bedreigd", aldus Kevenaar, voor wie dit de druppel was en daarom op zoek is gegaan naar een opvolger. "Ik wijk niet voor deze populisten, maar vind geen motivatie meer om de omroep de toekomst in te leiden, dan moet je in het belang van de omroep een beslissing nemen"

Woensdagavond kwam het bestuur in een speciale vergadering bijeen, waarin zij haar taken neerlegde nadat zij John T. Knieriem, die bereid was gevonden het voorzitterschap op zich te nemen, hadden benoemd. Tegelijkertijd met de nieuwe voorzitter is Margriet Kleijn als vicevoorzitter benoemd. Het wordt hun taak het om voor verdere invulling van de bestuurszetels op zoek te gaan naar geschikte kandidaten.

John Knieriem (52) is ex-ondernemer en Vlaardinger van geboorte. Tussen 1985 en 1995 was Knieriem al eens betrokken bij Omroep Vlaardingen als programmamaker/ presentator, en gedurende enige tijd ook als bestuurslid.

Knieriem was tot oktober 2016 ondernemer/algemeen directeur van Intermax Cloudsourcing. Daarnaast is hij bij verschillende ondernemingen commissaris en bekleedt hij diverse bestuursfuncties bij Stichting Mediaring Rotterdam,CODE Rotterdam en de Dutch Hosting Provider Association. Knieriem is ook de initiatiefnemer van de Rotterdam Internet Exchange, en mede-initiatiefnemer van de digitale Stad Vaardingen. Bekende weblogs van zijn hand zijn te vinden bij Dutchcowboys.nl, Frankwatching en Emerce.

Daarnaast was hij begin 90er jaren mede-initiatiefnemer van de digitale Stad Vaardingen en was hij aan het eind van de vorige eeuw betrokken bij de Vlaardingse Talkshow Salon de Harmonie.

Vanuit zijn werkzaamheden binnen Intermax is hij goed bekend met Omroep West en RTV Rijnmond en bekend hij het brede mediaveld.

Margriet Kleijn (1955) is ook geboren in Vlaardingen en heeft haar sporen verdiend bij onder andere Schoevers Opleidingen in Rotterdam als docent/coördinator en management ondersteuner bij diverse internationale bedrijven. Sinds 2003 is zij zelfstandig ondernemer in de zakelijke dienstverlening. Niet alleen is zij sinds 2011 bekend als presentator en programmamaker bij Omroep Vlaardingen, maar haar stem is ook te horen als voice-over bij reportages over staatsbezoeken, meerdere films en reclames. Op regelmatige basis schrijft zij boekrecensies voor www.vlaardingenleest.nl.'

Aftredend bestuur Omroep Vlaardingen haalt nog eens uit naar groep vrijwilligers

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws