donderdag, 05 maart 2015 16:13

Afval the Game: wie scheidt het best zijn (plastic) afval?

Van 9 – 25 maart 2015 nemen leerlingen van groepen 6 van Schiedamse basisscholen deel aan het duurzaamheidsproject Afval the Game. De gemeente Schiedam en Irado werken hierin samen met de Kleine Ambassade om kinderen en volwassenen bewust te maken van het belang van het scheiden van afval. En tijdens dit project specifiek het scheiden van plastic verpakkingsafval. Wethouder Alexander van Steenderen geeft samen met beleidsadviseur Jeffrey van Steenes van Irado op maandag 9 maart hiervoor het officiële startsein.

Opzet project

Het project Afval the Game bestaat uit drie lessen en een inzamelingswedstrijd. Een belangrijk onderdeel van het project is de inzamelingswedstrijd waarmee alle groep 6-leerlingen worden uitgedaagd om, in samenwerking met andere mensen uit de wijk, zoveel mogelijk plastic verpakkingsafval in te zamelen. Dat inzamelen vindt niet plaats op school, maar in de hiervoor bestemde kunststofcontainers op de Afval Apart Punten in de wijk. De containers worden voor deze gelegenheid zichtbaar gekoppeld aan de verschillende scholen. De school die het meeste plastic inzamelt, wint een mooie prijs.

Resultaten

Tijdens Afval the Game worden tips en resultaten gedeeld via de speciale facebookpagina en instagram en andere social media. De resultaten van de inzamelingsactie worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke finale. De opbrengst (wat levert het inzamelen van plastic op voor de stad?) wordt daarnaast via Kik'r TV, de lokale media en via Irado en de gemeente Schiedam bekend gemaakt. Zo willen wij alle inwoners van Schiedam blijven motiveren hun afval te scheiden.

Meer informatie over Afval the Game en de totstandkoming leest u op de website van de Kleine Ambassade: http://www.dekleineambassade.nl/projecten/136-afval-the-game.html

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws