woensdag, 03 augustus 2016 19:08

Al 10.000 mensen vinden het leuk om Schiedammer te zijn

Schiedam - Schiedammers staan er om bekend dat ze niet zo trots zijn op hun eigen stad en eigenlijk altijd wel wat te mopperen hebben. Maar 10.000 mensen vinden Schiedam toch best wel leuk. Of zouden het er nog meer zijn?

Zoveel mensen (10.000) vinden in ieder geval de Facebook pagina 'Je bent een Schiedammer als...' leuk. De groep enthousiaste vrijwilligers is er in ieder geval trots op. 'Het is feest!' zo melden ze ons.

Via de meest succesvolle facebookpagina van Schiedam ‘Je bent een Schiedammer als’ kun je zien hoe het is en hoe het was in Schiedam. Er wordt prachtig historisch materiaal geplaatst en je kunt reageren als je weet waar het over gaat. Schiedammers vind je in alle landen van de wereld, maar ze vinden elkaar terug via onze facebookpagina.

De pagina wordt beheerd door gedreven vrijwilligers die hun best doen om mooie herinneringen naar boven te halen, of mooie nieuwe herinneringen te maken. Het is als het ware de spiegel van Schiedam.

Iedereen kan reageren op onze berichten en dat wordt dan ook volop gedaan. Grappig is dat veel Schiedammers die elkaar al lang uit het oog verloren waren, elkaar weer terugvinden.

Je bent een Schiedammer als werd vorig jaar genomineerd voor de prestigieuze ‘Geschiedenis online prijs’. En daar waren we als vrijwilligers supertrots op.

De 10.000ste wordt gevierd. Eerst op 3 september tijdens de verjaardag van PopUpTv aan de Broersveld waar we live aanwezig zullen zijn. En als klap op de vuurpijl op 25 september, tijdens de Brandersfeesten, in het Stedelijk Museum Schiedam, waar we op de tentoonstelling van Colette een ‘meet-and-greet’ organiseren. Zodat we elkaar ook een keer in het echt kunnen ontmoeten! En natuurlijk zijn de beheerders er ook!

 

Al 10.000 mensen vinden het leuk om Schiedammer te zijn

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws