maandag, 02 januari 2017 09:13

Al 375 kerstbomen ingeleverd bij Irado

Schiedam - Irado is druk in de weer om kerstbomen en vuurwerkresten op te ruimen, zodat Schiedam opgeruimd het nieuwe jaar in gaat. We worden daarbij goed geholpen door inwoners die zelf vuurwerk opvegen en kerstbomen en vuurwerkafval komen brengen.

Afgelopen zaterdag zijn al 375 kerstbomen door kinderen ingeleverd voor een extra zakcentje.

Vandaag en morgen kunnen de kinderen naast de kerstbomen ook opgeveegd vuurwerk inleveren op 8 locaties in de stad. Voor elke ingeleverde kerstboom ontvangen ze € 0,50 en voor elke vuilniszak met vuurwerkafval €1,00.

Veegacties vuurwerkafval
Dankzij het zachte weer konden de veegwagens van Irado goed ingezet worden voor het opruimen van de vuurwerkresten. Al het grove vuurwerk is inmiddels uit de stad. In de komende 2 weken worden de overige vuurwerkresten op straat en in het groen verwijderd.

Kerstbomenroute
Van 4 t/m 10 januari haalt Irado de kerstbomen ook op tijdens de inzamelroute van de minicontainers voor huishoudelijk afval.

Inwoners die gebruik maken van de ondergrondse containers voor huishoudelijk restafval mogen de kerstbomen t/m 8 januari naast de containers zetten en Irado haalt deze bomen dan op.

De ingezamelde kerstbomen worden versnipperd en gaan naar de biomassacentrale waar het verwerkt wordt tot groene stroom.
Al 375 kerstbomen ingeleverd bij Irado

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws