zondag, 30 oktober 2016 18:00

Alberto Stegeman: Plastisch chirurg Etienne L ontduikt btw in Vlietland

Schiedam - In het SBS 6 programma Undercover in Nederland ging Alberto Stegeman op zondag 30 oktober 2016 op bezoek in het Vlietland Ziekenhuis. Het legde met de verborgen camera vast hoe de arts stelselmatig btw ontdook bij contante betalingen. 652.000 mensen keken naar deze uitzending.

De arts is al sinds 1997 werkzaam in het Franciscus Vlietland ziekenhuis en sinds 1996 is hij ook gestart bij het Medisch Centrum Scheveningen. Vanaf 2009 is deze arts ook werkzaam in de Bergman Kliniek.

Alberto Stegeman liet verschillende personen met een verborgen camera naar binnen gaan en legde vast dat zowel de assistente als de arts zelf aangaf dat bij contante betalingen geen btw hoefde te worden betaald. Bij niet medisch noodzakelijke handelingen zoals botox injecties moet er btw worden betaald. Bij het zwart betalen wordt niet alleen de btw ontdoken maar ook de inkomstenbelasting: de arts zal de contante betalingen waarover hij geen btw heeft gerekend immers niet als inkomsten kunnen opgeven.

Bij de confrontatie door Alberto Stegeman ging de plastisch chirurg in de verdediging en ontkende dat hij had aangeboden de behandelingen zonder btw af te rekenen. Gezien de hoeveelheid klanten die per dag op het spreekuur van de arts kwamen moet het volgens Albert Stegeman om een groot bedrag aan btw gaan dat door de arts ontdoken werd.

Een zichtbaar en hoorbaar ge├źrgerde Karen Kruijthof, lid van de Raad van Bestuur van het Ziekenhuis, zegt in de uitzending dat de beelden voldoende reden zijn om met de arts in gesprek te gaan. Volgens Stegeman is de arts inmiddels de laan uitgestuurd en heeft de assistente een berisping gekregen. 

Op de site van het Vlietland Ziekenhuis staat te lezen:
'De plastisch chirurgen van het Franciscus Vlietland zijn parttime werkzaam in gerenommeerde priv├ęklinieken voor cosmetische chirurgie. Een Physician Assistant (PA) maakt deel uit van het medisch behandelteam. Zij staat onder supervisie van de medisch specialist.'

Foto: screenshot uitzending SBS 6 Undercover in Nederland

Alberto Stegeman: Plastisch chirurg Etienne L ontduikt btw in Vlietland

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws