vrijdag, 17 oktober 2014 08:52

Aleidastraat is de groenste straat van Schiedam

De Aleidastraat is donderdagavond 16 oktober uitgeroepen tot Groenste Straat van Schiedam 2014. Een jaar lang mag de straat zich de groenste noemen. In een nek aan nek race liet de nummer één de Schie en Van Leeuwenhoeckstraat achter zich. Zij werden tweede en derde.

Negen Schiedamse straten waren voor deelname opgegeven door bewoners met groene vingers en creatieve ideeën. De Aleidastraat won de wedstrijd uiteindelijk, omdat de enthousiaste bewoners van het straatdeel tussen de Nic. Beetsstraat en Philips van Bourgondiëstraat in een korte tijd en met beperkte vrije ruimte de staat enorm hebben weten 'op te groenen'.

Groenste straat van het jaar 2014

Wethouder Alexander van Steenderen (o.a. beheer openbare ruimte) overhandigde het felbegeerde straatnaambordje 'Groenste straat van het jaar 2014' aan de vertegenwoordigers van de Aleidastraat. Zij kregen daarnaast een waardebon van € 300 voor een straatactiviteit of verdere 'vergroening' van de straat.

Van Steenderen: "De deelnemers laten zien hoe zij met elkaar grote invloed kunnen hebben op de uitstraling van hun straat. Naast het feit dat bloemen en planten mooi staan, brengt het samen 'opgroenen' ook vel gezelligheid met zich me". De wethouder sprak daarnaast zijn waardering uit voor buurttuin 'Lucky Luke' aan de Daltonstraat. Die kreeg een eervolle vermelding voor de wijze waarop bewoners zelf een braakliggend stuk grond hebben omgevormd tot een aantrekkelijke buurttuin. Ook ging er een pluim naar het bedrijf Vetus, dat standaard openbare beplanting aan de Fokkerstraat heeft een kleurrijke groenstrook.

De wedstrijd werd georganiseerd door de vereniging Groei & Bloei en de gemeente Schiedam. Aspecten waar de jury op beoordeelde zijn onder meer algemene uitstraling, onderhoud, plantkeuze en duurzaamheid. Dit jaar konden extra punten worden verdiend met een insectenvriendelijke beplanting.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws