dinsdag, 05 juli 2016 20:31

Alerte getuige loodst politie naar inbreker Maassluis

Maassluis - Dankzij een oplettende getuige heeft de politie in Maassluis op 4 juli een potentiële inbreker aangehouden.

Een buurtbewoner zag op de Koolmeesstraat dat een man wel heel erg veel belangstelling voor woningen had. De getuige zag de man even later opnieuw, maar nu in de brandgang achter een aantal woningen, waar hij meerdere achtertuinen inliep. Toen de buurtbewoner de man aansprak, kreeg hij een nietszeggend antwoord en liep de man weg. Toen hij vervolgens bij een ander huis een voordeur probeerde open te maken, was voor de getuige de maat vol en belde hij 112. Agenten wisten de verdachte snel te vinden en aan te houden. Deze 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is ingesloten en wordt verhoord. De bewoonster van de woning waar de man aan de voordeur rommelde, heeft aangifte van poging inbraak gedaan.

Wat kunt ú doen tegen woninginbraken?
Wacht niet tot het te laat is, maar volg deze tips op:

• Op vakantie? Licht de buren in
Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven (niet alle planten op 1 tafel – dit maakt zichtbaar dat u met vakantie bent), de auto af en toe eens op uw oprit te zetten en af en toe een gordijn open of dicht te doen.

• Dagje weg? Deur op slot!
Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te
breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u even naar de buren of boodschappen doen.
Wees u ervan bewust dat als u boven bent, men zo binnen kan wandelen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

• Bel 112 bij verdachte situaties
Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of onbekende personen bij uw huis) direct de politie via 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Alerte getuige loodst politie naar inbreker Maassluis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws