maandag, 11 januari 2016 12:25

Alle Schiedamse basisscholen krijgen de Bibliotheek op school

Voor de start van het nieuwe schooljaar doen alle 29 Schiedamse basisschoollocaties mee met de Bibliotheek op school. Wethouder Mario Stam: "Lezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. De Bibliotheek op school brengt het lezen dichterbij en daar zijn we als gemeente Schiedam erg blij mee."

Samen met de Bibliotheek Schiedam werken de Schiedamse scholen structureel aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van meer dan zevenduizend kinderen. Zo kunnen de kinderen beter meekomen in de (digitale) samenleving en daarbij heeft iedereen baat.

Deskundigheid op de scholen

De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak. Het stimuleert kinderen meer te lezen en leert hen verantwoord omgaan met informatie en social media. Elke basisschool in Schiedam heeft straks een bibliotheek met een grote collectie van 4,5 boek per leerling. De Bibliotheek Schiedam onderhoudt in de scholen niet alleen de collectie, maar zet ook specialisten educatie in en leidt leescoördinatoren binnen de scholen op. De Bibliotheek op school brengt zo deskundigheid in het onderwijs.

Het belang van een goede bieb

De Bibliotheek op school vergroot het leesplezier van kinderen. Kinderen die met plezier lezen, lezen meer, hebben een grotere woordenschat en zijn beter in taal. Hierdoor behalen zij betere schoolresultaten. De bibliotheek maakt hen ook mediawijs: de leerlingen leren informatie zoeken, vinden en beoordelen.

Tien nieuwe locaties in 2016

In Schiedam doen al negentien schoollocaties mee en in 2016 wordt ook op de laatste tien locaties de Bibliotheek op school gerealiseerd. In het eerste kwartaal is het de beurt aan de scholen Kethel, Regenboog Woudhoek en de St. Bernardusschool. Hierna kunnen De Vlinder, Het Windas, Sint Jozefschool (beide locaties), de Gelinckschool, de Violier en de Centrale Opvang Nieuwkomers volgen. De Bibliotheek Schiedam realiseert de Bibliotheek op school in samenwerking met de gemeente Schiedam en de Schiedamse schoolbesturen voor primair onderwijs. De partners investeren gezamenlijk substantieel in dit project en gaan hiermee een langdurige samenwerking aan..

Alle Schiedamse basisscholen krijgen de Bibliotheek op school

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws