zondag, 12 februari 2017 10:38

Alleen heren 1 Scyedam komt tot winst

Schiedam - Het damesteam van tafeltennisvereniging Scyedam is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd punten te scoren in hun wedstrijd in de eredivisie tegen Anytime Fitness/Westa uit het Limburgse Wessem.

In de eerste partij was Daniƫlle Maas overigens bijzonder dicht bij de winst: tegen Amber van de Velde kwam zij in de vierde game op een 10-8 voorsprong en had daarmee de winst voor het grijpen. Ze kon de twee matchpoints echter niet verzilveren en vervolgens trok Van de Velde alsnog aan het langste eind. Sandra Meeuwsen kwam in haar wedstrijd tegen Karlijn van Lierop in de derde game heel dicht bij gamewinst, maar zover liet Van Lierop het niet komen. Ook Charell Schoonbrood kwam dicht bij gamewinst in haar wedstrijd tegen Emma van der Zanden, maar toen dat niet lukte ging de partij met 0-3 naar Van der Zanden.
In de tweede helft van de wedstrijd was voor de dames van Scyedam geen eer meer te behalen. De bezoekers liepen dan ook eenvoudig uit naar de 0-6 winst. Patricia Smith kwam zaterdag niet in actie.

Nermin Smajic ook in de tweede wedstrijd ongeslagen
Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam won afgelopen zaterdag ook de tweede wedstrijd in de promotiegroep van de eerste divisie met 6-4, ditmaal van Avanti. Het team uit Hazerswoude Dorp was verzwakt met een invaller voor de geblesseerde Frank Hollak. In de openingswedstrijd kwam Emanuel Martins Ferreira tweemaal op achterstand tegen Simon Goessens, maar hij knokte zich terug en dwong daarmee een vijfde game af. De beslissende game ging gelijk op en Martins Ferreira kwam bij 10-9 het eerst op matchpoint. Goessens werkte deze weg en wist zijn vierde matchpoint te verzilveren. Nermin Smajic zette Steffen Greup prima onder druk, kwam de eerste game met 9-4 voor, maar zag Greup langszij komen. Toch greep Smajic vervolgens de game en kwam in de tweede met 9-3 voor. Ditmaal scoorde Greup acht punten op rij en trok de wedstrijd weer in evenwicht. Met winst in de derde game kwam Smajic weer op voorsprong, maar weer kwam Greup terug. In de vijfde game trok Smajic na een 5-5 tussenstand de wedstrijd naar zich toe. Door een regelmatige overwinning van Jeroen Bastiaansen op invaller Bernou Wagenaar kwamen de Schiedammers voor het eerst op voorsprong. In het dubbelspel wonnen Emanuel Martins Ferreira en Nermin Smajic opvallend eenvoudig met 3-0 van het duo Simon Goessens en Steffen Greup. Nermin Smajic kwam tegen Simon Goessens snel op een 2-0 voorsprong in games. Goessens kwam terug, maar in de vierde game leek Smajic op 9-6 op weg naar de winst. Goessens knokte echter terug en kwam op 9-10 op gamepoint. Smajic sleepte de partij echter alsnog binnen, waarmee de stand bij de pauze op 4-1 kwam.

Na de onderbreking behaalde Emanuel Martins Ferreira een regelmatige overwinning op invaller Bernou Wagenaar. Jeroen Bastiaansen kwam tegen kopman Steffen Greup op een 0-2 achterstand in games, maar knokte zich prima terug in de wedstrijd en dwong een beslissende vijfde game af. Daarin trok hij echter alsnog aan het kortste eind. Met een regelmatige 3-0 overwinning op Bernou Wagenaar zorgde Nermin Smajic voor de overwinning voor de thuisclub. In de laatste twee wedstrijden konden Jeroen Bastiaansen tegen Simon Goessens en Emanuel Martins Ferreirs tegen Steffen Greup de winst voor de thuisclub niet verder uitbouwen. Daarmee kwam de 6-4 eindstand op het scorebord. Thomas Baart kwam zaterdag niet in actie.

Flinke nederlaag voor reserves Scyedam
Na de kleine 4-6 overwinning een week eerder, gingen de reserves van Scyedam afgelopen zaterdag met 2-8 flink onderuit tegen het jeugdige team van Wijzenbeek/Wessem. Er had overigens iets meer in kunnen zitten: de vier partijen die pas in de beslissende vijfde game werden beslist gingen allemaal verloren. De punten voor de thuisclub kwamen uit het dubbelspel van Stephan Pieters en Mark Spaargaren tegen Lode Hulshof en Kas van Oost. Het tweede punt kwam op naam van Bart Platzbeecker die Lode Hulshof wist te verschalken.

Alleen heren 1 Scyedam komt tot winst

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws