maandag, 27 oktober 2014 08:33

Alles over veilig internetten op één site

PopUpTv is een online dienst en daarom vinden we voorlichting over veilig internetten uiteraard belangrijk. De overheid heeft een nieuwe site opgezet waar alles over veilig internetten op een overzichtelijke manier bij elkaar staat: https://veiliginternetten.nl/

Veilig internetten is een website waar mensen tips, trics en praktische stap voor stap uitleg kunnen vinden over wat zij kunnen doen en laten om veilig te internetten. Ze vinden er tips hoe ze veilig omgaan met hun online privacy, hoe ze veilig gebruik maken van wifi, wat ze kunt doen en laten op sociale media, en ze vinden er uitleg over hoe zij kinderen helpen veilig online te zijn. Deze site is bedoeld voor iedereen met vragen over veilig gebruik van internet.

Veiliginternetten.nl is geen helpdesk
We geven geen adviezen en geen ondersteuning bij het verhelpen van (individuele) ICT-problemen. Bij diverse onderwerpen staat vermeld bij wie je terecht kunt voor individueel advies en ondersteuning.

Over de initiatiefnemers

Veiliginternetten.nl is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Veiligheid en Justitie / Nationaal Cybersecurity Centrum, ECP | Platform voor de Informatiesamenleving en het bedrijfsleven.

De twee ministeries zetten zich in het kader van de Nationale Cyber Security Strategie 2 in om samen met publieke en private partners te werken aan een veilig digitaal Nederland. Burgers en bedrijven moeten met vertrouwen gebruik kunnen maken van de digitale snelweg . Juist een kanaal als www.veiliginternetten.nl biedt informatie aan burgers en MKB om hen te helpen veilig online te zijn.

ECP | Platform voor de Informatiesamenleving zorgt voor de koppeling met het bedrijfsleven. Dit publiekprivate platform voert reeds een aantal jaar het programma Digibewust (onderdeel van het programma Digivaardig & Digiveilig) uit en faciliteert bovendien het Platform Internetveiligheid. Partners van Digibewust onderstrepen het belang van de veiliginternetten.nl en steunen de website ook financieel. Dit zijn Betaalvereniging Nederland, CA-ICT, IBM, KPN, SIDN, T-Mobile, UPC, Vodafone, Ziggo en de Europese Unie.

Voor meer informatie over dit initiatief neem je contact op met ECP, bereikbaar via onderstaande contactgegevens.

Postbus 262
2260 AG Leidschendam

Telefonisch: 070 41 90 309
Per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws