maandag, 08 juni 2015 18:40

Alliantie bij BOSAN Cup in Den Haag.

In het weekend van 6 en 7 juni deed Alliantie, de leukste turnvereniging van Schiedam, mee aan de BOSAN Cup in Den Haag. Spannend, want dat was voor het eerst.

Zaterdag
Op zaterdag 6 juni turnden Jente, Sophie en Veronique hun wedstrijd. Sophie en Jente in de tweede en Veronique in de derde ronde. Sophie heeft haar wedstrijd netjes geturnd, helaas wel met twee vallen van balk waardoor de score wat laag uitviel. Haar beste score haalde ze op sprong en ze eindigde op een 39ste plaats.

Jente heeft dit seizoen wat pech gehad met haar enkel en dit was daardoor haar eerste wedstrijd van het seizoen (op de onderlinge wedstrijden na). Ze heeft van tevoren extra hard geoefend op haar vloeroefening en die ging gelukkig erg netjes. Ook op de andere toestellen heeft ze netjes geturnd en ze eindigde op een 30ste plaats.

Veronique kan ook heel mooi turnen en dat heeft ze deze wedstrijd zeker laten zien. Daarom was het echt jammer dat sommige scores volgens ons een beetje laag waren. Gelukkig weten intussen waar het aan lag: Veronique moet gewoon iets beter tot twee leren tellen! Dat komt een volgende keer dus helemaal goed. Veronique eindigde op een nette 19de plaats.

Zondag
Op zondag was het de beurt aan Lisa, Sharuhen, Cyrelle, Noon, Summer, Sarah en Megan. Een stuk meer meiden, die net als gisteren verdeeld waren over twee rondes.

Sharuhen en Lisa zaten bij elkaar in de groep en begonnen allebei op balk, en dat ging erg goed. Allebei zijn ze hun hele oefening doorgekomen zonder te vallen. Sharuhen behaalde zelfs een zesde plaats op balk. Sprong ging bij Sharuhen niet goed, gelukkig maakte ze dat goed door een hele nette brugoefening te turnen. Die ging dan weer niet zo goed bij Lisa. Sharuhen en Lisa eindigden respectievelijk op een 27ste en 28 ste plaats.

Cyrelle, Noon en Summer zaten in dezelfde ronde als Lisa en Sharuhen en hebben erg netjes geturnd, de hoge scores bleven maar langskomen. De beste score van Summer was op brug, daar eindigde ze op een 6de plaats. In totaal werd ze 9de, een mooi resultaat! Cyrelle mocht het erepodium opklimmen want ze werd 3de op brug. In de meerkamp eindigde ze op de 5de plaats.

Noon werd 3de op vloer en 1ste op balk. En nadat ze de bronzen en gouden medaille om had hangen, werd Noon ook nog eens meerkampwinnaar. En daarom mocht ze ook de BOSAN Cup in ontvangst nemen.

In de ronde erna turnden Sarah en Megan. Ook zij hebben hele nette oefeningen laten zien. Vooral op vloer waren hun cijfers hoog. Sarah mocht op dat toestel het brons mee naar huis nemen en Megan eindigde op een mooie 9de plaats. Ook op balk ging het goed. Sarah werd 3de op balk, waar ze een hele nette oefening turnde, ondanks een val. Megan werd 9de op balk, een mooi resultaat in een groep met 27 turnsters. Nadat Sarah 3de was geworden op zowel vloer als balk, mocht ze ook nog op het hoogste podium klimmen omdat ze als 1ste was geƫindigd in de meerkamp. Ook Sarah mocht dus de BOSAN Cup in ontvangst nemen. Een perfect einde van een mooie wedstrijd.

We kunnen terugkijken op twee mooie wedstrijddagen. Iedereen heeft erg z'n best gedaan en we zijn dan ook supertrots op iedereen! En dat Cyrelle, Noon en Sarah dan ook nog naar huis mochten met medailles en zelfs twee BOSAN Cups, dat is natuurlijk de kers op de taart. Meiden van harte gefeliciteerd!

Zie alle uitslagen en foto's op: http://www.cgv-alliantie.nl/index.php/35-frontpage/seizoen-14-15/237-haagse-bosan-cup 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws