maandag, 04 april 2016 16:48

Amfetamine-lab ontmanteld in Spaanse Polder tijdens grote drugsactie

mediatv

Maandagmorgen hebben opsporingsdiensten een amfetamine-laboratorium aan de Keenstraat in de Rotterdamse Spaanse Polder opgerold. De ontmanteling is een onderdeel van een grote operatie tegen de georganiseerde drugscriminaliteit in Zuid-Nederland. Tijdens deze actie, Operatie Trefpunt, worden sinds vanmorgen vroeg ruim honderd panden doorzocht en zijn tientallen aanhoudingen verricht.

Spil in het grote netwerk was een party-verhuurbedrijf in het Brabantse Best. Op die locatie werden afspraken gemaakt over de handel en productie van synthetische drugs. Deze ontmoetingsplek is geobserveerd en afgeluisterd door de politie. Dit leverde dermate veel informatie op dat hier zo’n vijftig deelonderzoeken uit voortvloeiden. Circa 1500 politiemensen en OM-medewerkers zijn betrokken bij het doorzoeken van honderd woningen en bedrijfspanden, zo ook in Rotterdam

Aanhoudingen

Inmiddels zijn 51 aanhoudingen verricht, waarvan 47 gepland. Onder hen drie hoofdverdachten, van wie er één in Tsjechië werd gearresteerd. Ruim 2,5 jaar aan onderzoek ging aan de operatie vooraf.

Amfetamine-lab ontmanteld in Spaanse Polder tijdens grote drugsactie

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws