woensdag, 28 september 2016 00:04

Amusante samenwerking van KrijgdeKleertjes en WOT Noordrand.

Schiedam - Wat doe je met de shirtjes waar je kind niet meer in past? Fans van ruilen kunnen terecht KrijgdeKleertjes.nl. Live ruilen kunnen ouders bij een ruilpunt waar ze kinderkleertjes die over zijn inleveren in ruil voor andere kleertjes in een grotere maat. Sinds mei is er ook kinderkleding-ruilpunt in Schiedam Noord. Initiatiefneemster Abbey van Tessel kwam in contact met Wijk Ondersteuningsteam (WOT Noordrand en dit resulteerde in een eigen ruimte in de Buurtvlinder, die op 6 oktober feestelijk geopend wordt.

De KrijgdeKleertjes punten zijn een initiatief van ruilwebsite KrijgdeKleertjes.nl. Vier moeders zijn de bedenkers en organisatoren van dit mooie duurzame concept, zonder winstoogmerk. Inmiddels zijn er 4000 leden en 22 KrijgdeKleertjes punten in het hele land. Soms bij een vrijwilliger thuis, soms in een buurtcentrum. Vrijwilligers met hart voor ruilen én voor gezelligheid zijn de lokale spil. Abbey: “In mei ben ik vanuit huis begonnen met een KrijgdeKleertjes-ruilpunt. Alles vanuit de kelder en op afspraak bij mij thuis. Ik ben blij dat het ruilpunt in de Buurtvlinder terecht kan, een plek waar je meerdere mensen tegelijk kunt ontvangen.

De Buurtvlinder is een ruimte voor de wijk Noordrand die wordt beheerd door WOT Noordrand en SWS Welzijn. Sinds ruim een jaar worden vanuit de Buurtvlinder activiteiten voor en door de wijk georganiseerd, zoals het ComputerLOKAAL en de Amusegroep. Miranda, initiatiefneemster van de Amusegroep en Abbey kwamen via WOT Noordrand met elkaar in contact. Miranda: ‘Leuk zo’n initiatief, daar wil ik graag bij helpen!’. De Amusegroep organiseert elke derde donderdag van de maand een gezellige middag vanuit talenten en interesses van wijkbewoners.

Dit keer bundelen Miranda en Abbey de krachten en organiseren ze samen de feestelijke opening van ‘KrijgdeKleertjes’, in combinatie met een workshop ‘Pimp je kleding’. Naaitalent Elly gaat mensen ondersteunen om meegebrachte kleding ‘op te pimpen’ met leuke accessoires.

U bent van harte welkom om kinderkleding te komen ruilen en meegebrachte kleding te pimpen bij de Feestelijke opening van ‘KrijgdeKleertjes’ bij de Amusegroep
Donderdag 6 oktober van 14.00 - 15.30 uur in De Buurtvlinder,
Stockholm 8 (schoolwoningen van basisschool de Vlinder)
Aanmelden voor de middag kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Amusante samenwerking van KrijgdeKleertjes en WOT Noordrand.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws