zaterdag, 10 juni 2017 20:31

Anne Frank Boom komt naar de Plantage

Schiedam - De Schiedamse Anne Frank Boom. We hebben die, op initiatief van Frans Hamerslag, al sinds 2011 in de stad maar niemand weet precies waar ie staat. Behalve Frans Hamerslag want hij maakte de foto van de boom. In het najaar komt de stek van de wereldberoemde Amsterdamse boom naar de jarige Plantage.

Frans Hamerslag, fractievoorzitter van Progressief Schiedam (PS), plantte de boom op 13 april 2011. Dat de locatie niet bekend is gemaakt heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat jonge Anne Frank bomen nogal eens ten prooi vallen aan vandalisten. Zo werd de boom in Doesburg al meerdere keren vernield.

Anne Frank schrijft in haar Dagboek over de boom waarop ze vanuit het raam van haar kamer in het Achterhuis uitkijkt. Het is een witte paardenkastanje die haar hoop op een betere toekomst symboliseert.

Tijdens een storm in 2010 is de enorme paardekastanje door harde windstoten geveld. De boom was al jarenlang ziek en pogingen om de boom te behouden bleken tevergeefs. Van de oorspronkelijke Anne Frank boom zijn nazaten opgekweekt waarvan er dus één in Schiedam is opgegroeid.

Anne Frank Boom komt naar de Plantage

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws