donderdag, 24 november 2016 16:27

Antwoord gemeente op vragen kijkers PopUpTv over collectieve zorgverzekering

Schiedam - PopUpTv had gisteren een artikel geplaatst over de collectieve aanvullende zorgverzekering voor meer Schiedammers. Hierop werd door verschillende kijkers van PopUpTv gereageerd. Die opmerkingen en vragen hebben we doorgespeeld naar de gemeente en die komt nu 'na een rondvraag bij beleidsadviseurs' met de volgende antwoorden!

Wethouder Mario Stam is volgende week woensdag om 11:00 uur aanwezig in het live PopUpTv Tv-programma Onder Ogen om vragen te beantwoorden en een nadere toelichting te geven!

Vraag Martin de Goede: Collectieve verzekeringen was toch tegen het principe van DSW? Of wordt de korting door de gemeente gesponsord?

Antwoord: Stroomopwaarts biedt namens de gemeente Schiedam samen met DSW de collectieve aanvullende zorgverzekering aan. Met deze verzekering krijgen Schiedammers met een laag inkomen een uitbreiding van de zorgverzekering met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, eigen bijdragen Wmo en de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie.

Opmerking Jenny Dries: Mensen met een uitkering krijgen 10 euro korting

Antwoord: De gemeente biedt samen met DSW twee pakketten aan: Gemeenten AV-standaard en Gemeenten Top-standaard. Voor beide pakketten betaalt de gemeente een bijdrage van € 18,88. Het hangt van de individuele situatie af op welke vergoedingen iemand nog meer recht heeft. Door gegevens over de individuele situatie in te vullen op www.gezondverzekerd.nl wordt zichtbaar of en zo ja hoeveel dit oplevert.

Opmerking Geert Ketelaar: Dit klopt niet kijk naar mij foto DSW is nog steeds de duurste

Antwoord: Zie bijgevoegde foto. Huidige situatie van meneer Keetelaar € 128,75, dat is zonder collectieve zorgverzekering. Als je zijn huidige situatie vertaalt naar de collectieve verzekering, kom je op pakket 1 uit en gaat meneer er niet iets meer dan €10 op vooruit. Als meneer een luxer pakket gaat nemen bij de collectieve zorgverzekering, gaat hij er iets op achteruit. Maar hij zou er ook op achteruitgaan als hij niet collectief verzekerd zou blijven en een luxere verzekering zou nemen.

Antwoord gemeente op vragen kijkers PopUpTv over collectieve zorgverzekering

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws