donderdag, 30 april 2015 11:11

Appelmarktbrug dicht tot 5 juni, constructie is slechter dan verwacht

Sinds begin maart wordt de monumentale Appelmarktbrug over de Lange Haven gerestaureerd. De restauratie omvat het herstellen van de staalconstructie, het opnieuw schilderen van de brug, het vervangen van het houten dek en het in oude glorie herstellen van de lantaarnpalen.

De afgelopen weken is al een groot deel van het schilderwerk uitgevoerd, zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde van de brug. Ook is een deel van het metselwerk onder de brug hersteld. De lantaarns worden elders weer in goede staat gebracht en voorzien van LED-verlichting.

Tijdens de werkzaamheden bleek dat de kwaliteit van sommige delen van de staalconstructie slechter is dan verwacht. De werkzaamheden nemen daardoor wat meer tijd in beslag dan gepland. De Appelmarktbrug blijft tot en met vrijdag 5 juni afgesloten. Zodra de staalconstructie is hersteld, kan het brugdek worden aangebracht.

De Appelmarktbrug over de Lange Haven is een van de vier rijksmonumentale bruggen in Schiedam en stamt uit 1859. De andere drie zijn de Korte Havenbrug, de Beursbrug en de Willemsbrug. De restauratie van de Appelmarktbrug wordt financieel ondersteund door een subsidie van de Provincie Zuid-Holland in het kader van de erfgoedlijn Trekvaarten. Meer informatie hierover is te vinden op www.trekvaarten.nl.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws