vrijdag, 27 januari 2017 10:08

Argos Zorggroep wil niet reageren op vragen over mogelijk verspilling van zorggeld

Schiedam - Argos Zorggroep wil niet reageren op vragen van PopUpTv over hun deelname aan het programma 'De Succesfactor'. Dat is jammer want nu blijft het beeld bestaan dat er zorggeld is verspild.

Het VARA Tv programma Rambam heeft aangetoond dat het RTL programma 'de Succesfactor' doorgestoken kaart is. De 'winnaars' hebben € 12.750,- ex btw betaald om als winnaar te worden uitgeroepen. In Schiedam werd vorig jaar de Argos Zorggroep als 'winnaar' uitgeroepen. Deze zorgaanbieder riep in maart 2016 trots 'Het lijkt wel een Oscar' toen ze de 'award' voor de branche zorg 'wonnen'.

Wij hadden op 12 januari 2017 aan Argos de volgende vragen gesteld: 'Vandaag is er in het nieuws dat de Succesfactor, het programma van RTL4 waar jullie vorig jaar aan hebben meegedaan, doorgestoken kaart blijkt te zijn. De winnaars hebben, volgens het VARA programma RamBam € 12.750,- ex btw betaald om als winnaar te worden uitgeroepen.
Jullie waren ook ‘winnaar’ van dit programma.
Hebben jullie ook zoveel geld hieraan uitgegeven? Had dit geld niet beter aan de zorg besteed kunnen worden? Met welk doel hebben jullie hieraan meegedaan? Wat heb je er als zorgaanbieder concreet aan om aan zo’n commercieel circus deel te nemen? Behalve wat aandacht in de pers levert het toch verder niets op?'

Na diverse mailtjes en Sms'jes antwoord Argos vandaag pas enkel met: 'Wij kiezen er vanuit Argos voor hier verder niet op te reageren.'

Hiermee wordt dus niet ontkent dat ook Argos € 12.750,- heeft betaald voor wat zendtijd op de commerciële zender en wat aandacht in de plaatselijke pers.

PopUpTv berichtte over het winnen van de award door de Argos Zorggroep en voelt zich nu ook misleid. Zie https://popuptv.nl/nieuws/argos-zorggroep-wint-nationale-business-succes-award. We vinden het dan ook jammer dat het gevoel van misleiding niet wordt weggenomen doordat er niet wordt gereageerd op onze vragen.

Rambam toonde in haar programma aan dat voor ieder bedrijf een aparte branchecategorie wordt bedacht, waarvan er inmiddels meer dan vijfhonderd zijn. Oud-premier Jan-Peter Balkenende reikte vorig jaar de hoofdprijs uit tijdens de finale. RTL heeft het programma onmiddellijk na het bekend worden van de fraude van de buis gehaald.

Argos Zorggroep is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen. "Wij bieden verschillende services, dagbesteding en hebben locaties voor verzorging, verpleging en revalidatie in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Spijkenisse, Hoogvliet, Poortugaal en Rhoon. In deze gemeenten bieden wij ook thuiszorg."

In december werd bekend gemaakt dat het François HaverSchmidt (ook onderdeel van Argos) haar deuren in 2018 gaat sluiten omdat 'de Overheid heeft besloten dat er geen vergoeding meer beschikbaar is voor cliënten met een lage zorgzwaarte indicatie.' 

Argos Zorggroep wil niet reageren op vragen over mogelijk verspilling van zorggeld

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws