vrijdag, 27 februari 2015 21:49

Arij van Bree (Zwaluwen): afscheid met pijn in het hart

De koopwoede van Zwaluwen eist zijn tol. Afgelopen week hoorde Arij van Bree, Zwaluwenjongen van het eerste uur, dat er het komend seizoen voor hem geen plaats meer zal zijn in de A-selectie van de Vlaardingse hoofdklasser . Een zware dobber voor de 27-jarige middenvelder die al vanaf de F-jeugd in het zwart-wit rondloopt.Bron: AD Mischa Keemink

"Ik ben er eigenlijk nog steeds kapot van, "kijkt van Bree terug op de mededeling die hem afgelopen week door zijn jeugdliefde werd gedaan. "Ik speel hier al vanaf de F-jeugd, ben hier jaren jeugdtrainer geweest en heb de tribune aan nieuwe zwart-witte stoeltjes geholpen. De afgelopen jaren was ik bijna elke avond op de club," kijkt hij terug.
Van Bree, die de afgelopen jaren, veelal als basisspeler, met het vlaggenschip vanaf de derde naar de hoofdklasse door promoveerde, beseft dat deze activiteiten als echte Zwaluwen man binnen de club absoluut geen garantie zijn om aan spelen toe te komen bij het eerste elftal," Als je bij Zwaluwen speelt, en vooral op dit niveau, weet je dat je concurrentie hebt. Ik heb dit seizoen niet veel gespeeld, dat kan toch? maar om op basis daarvan maar gelijk eenzijdig de stekker eruit te trekken,..... ik had wel gehoopt op wat meer credit na zoveel jaar."
Wat van Bree het meest dwars zit is de koers die Zwaluwen vaart, "Het bestuur heeft uitgesproken om met een herkenbaar elftal op een zo hoog mogelijk niveau te willen voetballen, het halen van zoveel spelers elk jaar, spreekt dat tegen, " kijkt hij naar het beleid. Er loopt bij Zwaluwen voldoende jeugd rond die kwalitatief van behoorlijk niveau is. Als het beleid zoals dat nu word gehanteerd doorgaat, is er maar voor heel weinig jeugdvoetballers van nu, een toekomst in het eerste elftal weggelegd, simpelweg omdat de stap dan te groot is. "stelt hij.
En juist hierin zit voor wat van Bree betreft het gevaar," Door alsmaar spelers van buitenaf te halen moet je oppassen dat uiteindelijk het eerste elftal niet gaat vervreemden met de rest van de vereniging en dat leden niet meer naar een herkenbaar elftal staan te kijken, " kijkt hij vooruit. Met zijn voetbaltoekomst is van Bree, daags na de mededeling nog niet bezig, "Ik heb al wat SMS-jes gehad dat ik ergens anders welkom ben maar daar staat mijn hoofd op dit moment nog niet naar. Ik heb meer dan 20 jaar de gang naar de Zwaluwenlaan gemaakt, dit moet ik eerst een plek geven dan kijken we weer verder. "Dit doet echt pijn"

Foto: Emmaphotographics

www.waterwegsport.nl

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws