woensdag, 16 december 2015 17:00

Arrestatieteam ingezet voor verwarde man in supermarkt Dirk de Derdelaan Vlaardingen

mediatv

Het arrestatieteam van de politie is dinsdagavond een supermarkt aan de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen binnengevallen. De politie had een melding gekregen dat een verwarde man in de winkel met spullen aan het gooien was en in het bezit was van een mes. De supermarkt kon ontruimd worden maar er raakte niemand gewond. De man was ook in het bezit van een mes. De man heeft zich zelf verwond. Nadat het arrestatieteam de man heeft aangehouden is hij gecontroleerd door de ambulancedienst. De man is hierna overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor. De Forensische Opsporing heeft ter plaatse onderzoek verricht.

Update
Dinsdag 15 december hield de politie rond 20.35 uur een verwarde 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan in een supermarkt aan de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen. Hij was gewapend met een mes, gijzelde daarmee een klant van die supermarkt en gooide met flessen drank. Wat de man wilde is onduidelijk. De verdachte stond in de supermarkt bij het drankschap, pakte flessen uit het vak en gooide die schreeuwend kapot. Vervolgens liep hij op een andere klant af, zette een mes op diens keel en dwong hem mee te lopen in de richting van een ander schap. Hij bleef de man bedreigen, terwijl hij onsamenhangende dingen riep en de vernielingen voortzette. Op het moment dat de politie de winkel inliep, liet de verdachte het slachtoffer los. Die zag zijn kans schoon en liep gelijk naar de agenten.

Toen agenten en een diensthondengeleider de verdachte aan wilden houden, dreigde hij zichzelf wat aan te doen met het mes. Intussen bleef hij met flessen gooien. Leden van het arrestatieteam wisten hem korte tijd later te overmeesteren. Ambulancemedewerkers behandelden de verdachte ter plaatse aan wat lichte verwondingen aan zijn handen. Vervolgens is de man overgebracht naar het politiebureau. Hij zit nog vast.

Het slachtoffer en personeel van de supermarkt zijn opgevangen op het politiebureau. Aan hen is slachtofferhulp aangeboden.

Arrestatieteam ingezet voor verwarde man in supermarkt Dirk de Derdelaan Vlaardingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws