zondag, 25 september 2016 16:01

Auto collega's Westlandse Omroep vernield na berichtgeving onrust Maassluis

's Gravenzande - Onze collega's van de Westlandse Omroep Stichting (de lokale omroep voor Maassluis en het Westland) hebben te maken gehad met vernieling na berichtgeving over de onrust in de Burgemeesterswijk in Maassluis. Eerder ontvingen ze al dreigmails. Dat meldt Omroep West.

Een auto van de WOS en Omroep West is afgelopen nacht in 's-Gravenzande vernield. De WOS berichtte afgelopen dagen uitvoerig over de onrust in Maassluis. Een groep jongeren zou daar de wijk terroriseren door onder meer het vernielen van voertuigen, het intimideren van bewoners en het ingooien van ruiten. Burgemeester Edo Haan van Maassluis kondigde zaterdag een noodbevel af.

'Hoewel niet zeker is of de vernieling van de auto met de berichtgeving te maken heeft, kwamen volgens hoofdredacteur Richard Vroom na het laatste verhaal twee dreigmails binnen.' schrijft Omroep West.

Volgende doelwit

In een van de dreigmails is te lezen dat de WOS 'het volgende doelwit word.': ''ik hoef niet te weten dat de jongens in de Burgemeesterswijk een Marokkaanse achtergrond hebben...Marokkanen zitten in Marokko, dit zijn Nederlanders, Nederlands tuig jongeren! Maar goed, jullie Westlandse achterlijke racistische boeren zullen dat nooit begrijpen! ik hoop dat jullie gebouw in sgravenande het volgende doelwit word, kut racisten! ik zal jullie artikel delen via fb, ik heb daar veel tuig tussen zitten.''

Een ander schreef: ''doe maar stoer en laat Marokkanen maar bij het artiklel staan, stoere gangsters!! kut racisten jullie tijd komt nog wel, niet van mij hoor!! ik ben te oud, de jongens zijn de nieuwe soldaten . ..achteraf gaan jullie huillie huillie doen kut racisten, Wij zijn hier en zullen hier altijd blijven, accepteer maar, tuig''

Ruit ingegooid

Naast de ingegooide ruit zitten er ook deuken in de zijkant van de auto. Opvallend genoeg is er niets uit de auto weggenomen, zegt Vroom. De WOS heeft aangifte gedaan van vernieling.

Foto: WOS Media

Auto collega's Westlandse Omroep vernield na berichtgeving onrust Maassluis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws