donderdag, 16 juli 2015 08:39

Autobranden in Vlaardingen: Ziet u iets verdachts? Bel 112

In Vlaardingen zijn sinds half april veertien voertuigen getroffen door brand, waarvan de meesten in de VOP. Bij elf verschillende incidenten zijn twaalf auto's in brand gestoken, een quad en een invalidenvoertuig. Gemeente Vlaardingen en de politie roepen iedereen op 112 te bellen bij verdachte situaties. Heeft u informatie over de dader(s) maar wilt u liever anoniem blijven, bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Burgemeester Bert Blase: "Ik ben er eerlijk gezegd goed ziek van. Voor de mensen wiens auto is getroffen, maar ook voor de buurt. Het gevoel van onrust dat dit met zich meebrengt. We doen er, samen met de politie, alles aan om de branden te voorkomen."

Lichtblauwe Brigade en Buurtpreventie
Niet alleen de politie heeft het toezicht verscherpt, ook de Lichtblauwe Brigade en Buurtpreventie surveilleren vaker. De Lichtblauwe Brigade zorgt voor handhaving en veiligheid: van toezicht tot verbalisering, van voorlichting tot waarschuwing. Toezichthouders van de Lichtblauwe Brigade zijn buitengewoon opsporingsambtenaar en mogen bekeuringen uitdelen. Buurtpreventie bestaat uit vrijwilligers, veelal uit de wijk zelf, die regelmatig rondes lopen door de wijk en extra oren en ogen zijn voor de politie en de gemeente. Wilt u meer informatie over Buurtpreventie en/of u aanmelden? Kijk dan op www.vlaardingen.nl/buurtpreventie.

112, ook bij verdachte situaties
Bij veel mensen bestaat het idee dat alarmnummer 112 alleen gebeld mag worden als een leven in gevaar is. Dat is niet meer zo. U mag 112 ook bellen als u getuige bent van een misdrijf of als iemand zich verdacht ophoudt in uw wijk. Uw meldingen zijn erg belangrijk voor de politie, 80% van de aanhoudingen die op heterdaad plaatsvinden, komt door een melding van bewoners.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws