vrijdag, 02 december 2016 10:19

Avondvluchten boven Vlaardingen om licht te meten

Vlaardingen - De gemeente Vlaardingen laat vanuit de lucht een nachtscan van de lichtbronnen binnen de gemeentegrens van Vlaardingen maken. Dit om nachtelijke verlichting in kaart te brengen. Het gaat om openbare verlichting, verlichting op bedrijventerrein en sportaccommodaties. Maar ook van verlichting van bijvoorbeeld stallen in het buitengebied en/of in kwetsbare ecologische gebieden van de gemeente.

Met de gegevens die de nachtscan opleveren, wil de gemeente vragen beantwoorden als: is de verlichting midden in de nacht ook echt noodzakelijk? Is minder licht een optie? De gemeente wil daarover ook in gesprek met andere partijen om hen bewust te maken van lichthinder, duurzaamheid en energiebesparing.

Wanneer de avondvlucht wordt gemaakt is nog niet precies bekend. Dat is afhankelijk van het weer en het zicht. De vlucht wordt uitgevoerd tussen 1 december 2016 en 1 februari 2017, tussen zonsondergang en 23:00.

Indien u een klacht heeft, kunt u deze melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 088-4890000 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 055-3231868.
Avondvluchten boven Vlaardingen om licht te meten

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws