maandag, 20 maart 2017 12:31

Bart Chabot te gast bij derde Literair café

Schiedam - Ter gelegenheid van de Boekenweek staat het literaire café op woensdag 29 maart in het teken van "Verboden Vruchten". Bart Chabot draagt voor uit eigen werk en gaat in gesprek met het publiek. Het duo Emellan zorgt op deze avond met muzikale omlijsting voor een extra feestelijk tintje.

Bart Chabot (Den Haag, 1954) is dichter, schrijver en podiumdier. Wie aan Chabot denkt, denkt aan beweging. Achter zijn bril sprankelen een tomeloze energie en verbeelding, die zijn vastgelegd in zijn poëzie, verhalen en biografieën.

In 1981 debuteerde hij met de dichtbundel Popcorn. In 1989 ging Chabot op theatertournee met Remco Campert en Jan Mulder, in 1998 met Herman Brood en Jules Deelder en van 2005 t/m 2008 toerde hij met Martin Bril en Ronald Giphart. Chabot brak door naar het grote publiek met zijn vierdelige biografie over Herman Brood. In 2007 ontving hij de Johnny van Doornprijs voor de gesproken letteren. In 2011 verscheen Diepere lagen, een aangrijpend en zeer persoonlijk relaas over de eerste verschijnselen, diagnose, verloop en de behandeling van de ziekte die hem trof. Eind oktober 2013 verscheen Triggerhappy, waarmee Bart Chabot debuteerde als romanschrijver. Ter ere van zijn zestigste verjaardag koos Bart Chabot in 2014 zestig verhalen, gedichten en fragmenten uit zijn oeuvre. Hij bekeek zijn werk opnieuw, bewerkte, kortte in en herschreef en zo ontstond de bloemlezing Zestig.

Het duo Emellan speleelt liedjes van hun laatste CD 'Klein Bombastisch' waarin het boekenweekthema 'Verboden vruchten' verhalend aan bod komt. Emellan bestaat uit zanger, tekst- en liedjesschrijver Richard van der Keur en gitarist Elmer Meijers. Dit luisterpopduo maakt muzikale collages over de stad en mensen zoals jij en ik.

Kaarten voor het 'Literair Café' zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek in de Korenbeurs, Boekhandel Post Scriptum en Het Schiedams Boekhuis. € 10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam).

Tijdens het Literair Café is Boekhandel Post Scriptum aanwezig voor de verkoop van boeken van Bart Chabot.

Het Literair Café is een initiatief van het Literair Gezelschap Schiedam. Meer informatie is te vinden op www.literairgezelschap.nl

Literair Café met Bart Chabot
Wanneer: woensdag 29 maart 2017, Aanvang: 20:00 uur, Zaal open: 19:30 uur
Locatie: Bibliotheek de Korenbeurs, Lange Haven 145
Bart Chabot te gast bij derde Literair café

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws